Jednoduchšia svadba v zahraničí? Pomôže nový návrh europoslancov

Od otvorenia schengenských hraníc je pre Európanov jednoduchšie vybrať si krajinu svojich snov, v ktorej chcú založiť rodinu a nájsť si dobrú prácu. Najnovšie návrhy z radov europoslancov majú proces zabývania sa v inom štáte EÚ zjednodušiť. 

„Rodný list, dokumenty o adopcii či partnerstve, sobášny list,  výpis z registra trestov, voličské práva – aj týmto chceme zjednodušiť život občanom, ktorí žijú v štáte EÚ, v ktorom sa nenarodili,“ hovorí europoslankyňa Mady Delvaux.

Sťahovanie sa do iného európskeho štátu kvôli práci či štúdiu by malo byť ľahké. Zdá sa, že úrady sa s nevôľou pozerajú na právne dokumenty vydané v iných štátoch. V snahe o riešenie situácie poslanci schválili správu, ktorá má uľahčiť život občanov.

„Tieto veci vychádzajú zo zdravého úsudku pokiaľ ide o potreby ľudí v bežnom životnom štýle. Presťahovanie sa z jedného členského štátu do druhého už nie je takým veľkým rozhodnutím ako kedysi. Ale dôsledky tohto počinu si stále vyžadujú podporu úradov EÚ. Dúfam, že sme ju týmto poskytli,“ povedal poslanec Sajjad Karim.

Viac..  Komisia bilancuje hlavné úspechy v oblasti migrácie a azylu

Pre poslancov však práca týmto nekončí. Chcú tlačiť na vznik štandardizovaných dokumentov pre orgány verejnej správy EÚ.

O bed

Odporúčame pozrieť

Putin: Rusko nemá s európskou spoločnosťou žiadny konflikt

Ruský prezident Vladimir Putin uviedol v piatok v príhovore na kultúrnom fóre v Petrohrade, že …

Consent choices