Rozpočet pre vzdelávanie detí v krízových oblastiach sa zvýši

Komisár Európskej únie pre humanitárnu pomoc a krízové riadenie Christos Stylianides vyzval členov Európskej komisie, aby schválili vyššie finančné prostriedky pre krízové oblasti na rozvoj vzdelávania. Financie by v roku 2016 mali predstavovať 4 % celkového rozpočtu EÚ určeného na humanitárnu pomoc.

Zvýšenie prílivu peňazí by predstavovalo štvornásobok financií určených na vzdelávanie v krízových oblastiach. K súčasnému objemu rozpočtu by sa malo pripočítať 26 miliónov eur. Do dneška získalo prístup k vzdelávaniu z tohto rozpočtu približne jeden a pol milióna detí v 26 krajinách.

„Investovanie do detí dnes je investíciou k lepšej budúcnosti. To je dôvod, prečo je vzdelávanie v krízových oblastiach mojou prioritou. Zvýšenie finančných prostriedkov prinesie skutočné výsledky pre deti aj ich rodiny v krízových situáciách v Sýrii či v západnej Afrike v oblastiach postihnutých ebolou. Vzdelanie je kľúčom k tomu, aby všetky deti mali šancu na svetlú budúcnosť,“ povedal Stylianides.

Viac..  Európsky parlament schválil zásadnú rozpočtovú podporu pre Ukrajinu a EÚ

 

O vik

Odporúčame pozrieť

europsky parlament

Európsky parlament schválil zásadnú rozpočtovú podporu pre Ukrajinu a EÚ

Europoslanci schválili dlhodobé financovanie pre Ukrajinu, platformu Strategické technológie pre Európu (STEP) a súvisiace zásadné …

Consent choices