Sulik
Krst knihy Richarda Sulíka - Fešák nie som, ale variť viem!. PHOTO: archív SaS.

Europoslanec Sulík chce byť kuchárom, keď skončí v politike

Dajte bežnému jedlu nevšednú chuť, navarte originálnym spôsobom s Richardom Sulíkom

Sulik Keď raz skončím v politike, bude zo mňa kuchár. Presnejšie kuchársky experimentátor. Rád o sebe vyhlasuje slovenský politik Richard Sulík. V stredu 16. decembra pokrstil svoju kuchársku prvotinu Fešák nie som, ale variť viem!. „Veľmi rád varím. A nevarím len pre seba. Rád pripravujem dobré a kvalitné jedlo svojim priateľom,“ prezradil Sulík. Knihu uviedol do sveta Pavel Pospíšil, kuchár s viac ako štyridsaťročnou skúsenosťou, ktorý bol 13 rokov nositeľom michelinovskej hviezdy.

Sulik Sulík prítomných pohostil výberom zo svojich obľúbených receptov, ktoré sám pripravil počas krstu. Varilo a podávalo sa avokádové guacamole, pikantné orzoto, kuracie na zelenine, bochníčky z odpaľovaného cesta plnené tvarohovo – mascarponovou penou aj čokoládové bomby s jahodovým krémom. Tandem Sulík – Pospíšil večerné spoločné varenie farbisto popisovali a vysvetľovali procesy, ku ktorým dochádza a budú dôležité aj pre tých, ktorí budú podľa Sulíkovej kuchárky chcieť variť sami.  „Niektoré recepty v knihe sú až hanebne ľahké, nezvládne ich však úplný laik,“ hovorí Sulík a dodáva, že treba sa vedieť aspoň trochu obracať v kuchyni.

Richarda Sulíka pri varení a zostavovaní knihy inšpiroval spôsob, akým menu v svojej reštaurácii zostavuje michelinovský Pavel Pospíšil. Dvanásť kompletných menu so štyrmi jedlami je ponuka na jeden rok. Nejde o unikátne jedlá vymyslené samým Richardom Sulíkom. „Sú tam recepty, ktoré fungujú. Naštudovali sme si vždy všetky možné recepty k danému jedlu,  vyskúšali  a využili sme z nich to najlepšie, aby vzniklo naozaj dokonalé
jedlo,“ vysvetľuje Richard Sulík.

Viac..  Komisia podporí 170 nových projektov, mení reformný program členských štátov na konkrétne opatrenia

Sulik 3V knihe ale nehľadajte klasické popisy. Sú tam návody, vysvetlenia, aj príbehy, ktoré sa k niektorým jedlám viažu. „Prípravu jedál aj písanie knihy som si užíval. A už teraz viem, že určite napíšem aj ďalšiu,“ sľúbil nad kuchárkou pokrstenou kryštálovým cukrom Richard Sulík.

O dac

Odporúčame pozrieť

SaS povedie do eurovolieb Sulík, nasledujú Jurzyca a Marcinková

Kandidátnu listinu strany SaS do eurovolieb povedie jej súčasný predseda Richard Sulík. Na druhom mieste …

Consent choices