Debatuj s expertmi o politike či ekonómii a stráv tri dni v Taliansku

Skupina socialistov a demokratov v Európskom parlamente organizuje už druhýkrát „Školu demokracie“, ktorá sa uskutoční 20. –  22.apríla 2016. Kurz potrvá tri dni. Všetky náklady vám budú preplatené.

V Škole demokracie 100 mladých ľudí patriacich do EÚ aj mimo nej, bude diskutovať o hlavných problémoch, ktorým čelí Európa a svet. Od demokracie, e-demokracie, globalizácie, trvalo udržateľného rozvoja a sociálnej spravodlivosti, až po cestu od populizmu k extrémizmu. Účastníci budú mať šancu debatovať s expertmi z politickej, ekonomickej a akademickej oblasti.

Máš záujem?
Odporúčame vám kontaktovať nás, čo najskôr. A to z čisto z praktických dôvodov, lebo môžeme brať do úvahy len prvých 1000 žiadostí.
100 najlepších vyberieme do Školy demokracie a kontaktujeme ich najneskôr v strede februára. Čoskoro uverejníme detaily programu.

Máte nárok na účasť?
Aby ste boli oprávnení požiadať o účasť na Škole demokracie, musíte mať 18 – 25 rokov a byť presvedčený o progresívnej politike. Dobrá znalosť angličtiny je považovaná za výhodu.

Účastníci z posledného ročníka akcie nebudú braní do úvahy pre tohtoročnú Školu demokracie.
Praktické informácie
Cestovanie, hotel a jedlo vám bude preplatené. Kontaktovať nás môžete na emailovej adrese s-d.democracy-school@europarl.europa.eu.
Viac informácií sa o tejto ponuke dozviete TU.

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracovali Miroslav Hajnoš a Michaela Barnová.

 

O mib

Odporúčame pozrieť

EÚ pripravuje nový balík sankcií voči Rusku

Európska únia pripravuje 14. balík sankcií voči Rusku za jeho pokračujúcu agresiu proti Ukrajine. Informovala …

Consent choices