Nemecké spolkové krajiny plánujú minúť na utečencov 17 miliárd eur

BERLÍN – Nemecké spolkové krajiny plánujú v budúcom roku vynaložiť na riešenie utečeneckej krízy okolo 17 miliárd eur. Informoval o tom nemecký denník Die Welt s odvolaním sa na údaje ministerstiev financií týchto krajín.

Denník Die Welt navyše upozornil, že skutočné náklady na utečencov by mohli byť výrazne vyššie. Rozpočtové plány spolkových krajín sú totiž založené na poslednej oficiálnej prognóze centrálnej vlády, podľa ktorej by tento rok malo do Nemecka doraziť 800 000 migrantov. Už na konci novembra pritom nemecká polícia registrovala 965 000 prichádzajúcich.

Až štyri miliardy, najviac z celkovej čiatsky, má na utečeneckú krízu vynaložiť najľudnatejšia spolková krajina Severné Porýnie-Vestfálsko. Druhú najväčšiu časť minie Bavorsko. Na migrantov dá okolo 3,3 miliardy eur.

Viac..  Komisia zaregistruje iniciatívu občanov „Môj hlas, moja voľba: za bezpečnú a dostupnú interrupciu"

Politika otvorených dverí

Nemecko je obľúbenou destináciou utečencov z Blízkeho východu a Afriky, a to okrem iného pre štedrú sociálnu podporu.

Spolkové krajiny sa opakovane sťažujú, že im príliv migrantov spôsobuje značné problémy, a politika otvorených dverí kancelárky Angely Merkel vytvára napätie v ich vlastnom konzervatívnom tábore, píše agentúra Reuters.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Nemecko

Nemecká priemyselná a obchodná komora vyzvala na dokončenie dohody EÚ – Mercosur

Nemecká priemyselná a obchodná komora (DIHK) vyzýva na dokončenie dohody o voľnom obchode medzi Európskou …

Consent choices