štefanec
Ivan Štefanec, europoslanec. PHOTO: archív IŠ.

Ivan Štefanec: Slovenské predsedníctvo EÚ je našou veľkou šancou

V roku 2016 sa Slovensko okrem nadchádzajúcich parlamentných volieb musí zodpovedne pripraviť na výkon európskeho predsedníctva. „Slovenské predsedníctvo EÚ je našou veľkou šancou. Slovensko má príležitosť nielen dokázať svoje schopnosti, ale aj opätovne nadobudnúť dôveru našich partnerov.“ uviedol Ivan Štefanec, poslanec Európskeho parlamentu (KDH, EPP).

Popri urgentných témach utečeneckej krízy považuje za dôležité, aby sme nestratili zo zreteľa témy rozvoja európskej ekonomiky. „Podstatná časť európskej ekonomiky je založená na malých podnikateľoch a živnostníkoch, ktorí si zaslúžia väčšiu podporu dokončením spoločného európskeho trhu, znižovaním administratívneho zaťaženia, ako aj zjednodušovaním pravidiel.“ zdôraznil Ivan Štefanec, ktorý je aj viceprezidentom SME Europe, významnej organizácie podporujúcej malé podnikanie.

Je dôležité, aby sme aj pri slovenskom predsedníctve zdôraznili úlohu malého podnikania na Slovensku a v Európe. Vybudovanie spoločného digitálneho trhu, dohoda o voľnom obchode s USA, či znižovanie energetických nákladov dobudovaním energetickej únie – to všetko sú kľúčové oblasti, z ktorých majú príležitosť mať najväčší úžitok najmä malí podnikatelia, ktorí dokážu poskytnúť občanom najpružnejšie služby.

Viac..  Európsky parlament vyzýva na opatrenia proti narúšaniu hodnôt EÚ v členských štátoch

V roku 2016 občania právom očakávajú potrebné riešenia pri utečeneckej kríze, bezpečnosti EÚ, ruskej agresii, očakávanom britskom referende, ale aj pri stále otvorenej gréckej otázke. V týchto úlohách, tak ako aj v ekonomických témach, môžeme uspieť len spoločným európskym postupom, založenom na vzájomnej spolupráci. Slovensko môže využiť svoje prvé predsedníctvo na prehĺbenie európskej koordinácie a dôrazné presadzovanie dohodnutých pravidiel a riešení. „Máme na to, aby sme ponúknutú šancu využili. Naši občania si to zaslúžia.“ zakončil europoslanec.

O dac

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

Prezidentská kampaň pred druhým kolom volieb je v plnom prúde. Svoju podporu kandidátom vyjadrujú rôzne …

Consent choices