sulik
Richard Sulík, europoslanec. PHOTO © European Union- EP.

Richard Sulík: Vytriezvenie zo silvestrovskej orgie

Vyše tisíc „severoafricky a arabsky vyzerajúcich mužov“ (tak sa vyjadrila kolínska polícia) sa zhromaždilo v Kolíne pred hlavnou železničnou stanicou a robili, čo sa asi tak na Silvestra robí – chľastali. Okolo jedenástej večer začali robiť výtržnosti, aj to sa občas stáva, no po jednej ráno sa silvestrovské oslavy zvrhli na hon na ženy.

sulíkMladé Nemky zažili niečo, čo naposledy zažili ich babičky a prababičky na konci druhej svetovej vojny a čo si doteraz nedokázali predstaviť – že ich horda chlapov naháňa ako divú zver, obchmatkáva, obťažuje, vyzlieka… do včera bolo podaných 90 trestných oznámení.

Kolínsky Dóm je obrovská stavba (157 m) a námestie pred ním, Domplatte, je miesto, kde sa vždy zdržiava veľa ľudí. Priamo s Domplatte susedí Predstaničné námestie, pred 150 rokmi rovno vedľa Kolínskeho Dómu postavili hlavnú železničnú stanicu. Toto je dôležité vedieť, pretože na rozdiel od iných miest, je Predstaničné námestie najcentrovatejšie centrum. Je úplne pochopiteľné, že sa v tejto lokalite nachádza vždy veľa ľudí a na Silvestra obzvlášť.

Čo je nové, to je skutočnosť, že 31. decembra sa Predstaničného námestia zmocnili cudzinci – Arabi a Afričania, ako musela kolínska polícia priznať a Nemci odtiaľ utekali. Zrazu povyliezali zo svojich ubytovní a štvrtí, kam nielenže bežní Nemci, ale ani nemeckí policajti radšej nechodia a zrazu sa tí bežní Nemci nestíhali čudovať, kto to vlastne s nimi žije. Tí, presnejšie povedané tie, ktoré chceli sadnúť na prímestský vlak (S-Bahn) a ísť domov, nemali šancu túto hordu nestretnúť.

K prvým problémom začalo dochádzať ešte pred polnocou a tak kolínska polícia „rozpustila“ zhromaždenie na Predstaničnom námestí. „Rozpustiť“ v nemeckej naivite a pri nemeckej poslušnosti znamená, že policajti dotyčných napomenuli a vykázali ich z námestia. To môže platiť na Nemcov, títo „severoafricky a arabsky vyzerajúci muži“ sa len presunuli do vnútra samotnej stanice a pokračovali v… no v čom vlastne? Asi je najvyšší čas to na rovinu povedať: pokračovali v robení bordelu. Lenže to už kolínska polícia neriešila, lebo samotná stanica je v zodpovednosti spolkovej polície, tých však nebolo dostatok.

Po jednej hodine ráno nastali „stavy podobné občianskej vojne, ktoré nikdy nezažili“, ako sa vyjadrili viacerí očití svedkovia. Polícia (kolínska, aj tá spolková) nestíhala, lokálne záchytky boli preplnené, vyše jeden a pol hodiny nechodili policajné autá na odvoz zatknutých a tak museli policajti podozrivých opäť pustiť a akože trest bolo ústne napomenutie. Niekomu, kto si zažil tvrdý život v Afrike, to mohlo byť akurát tak na smiech, navyše, ak bol podružený alkoholom a súčasťou tisícovej hordy. Pľuli na policajné autá, púšťali silvestrovské rakety do ľudí, okrádali tých, čo sa nestíhali zdekovať a ako už spomenuté, páchali násilnosti na ženách… V prvých hodinách nového roku tu stratil nemecký štát monopol moci, to je nové poznanie pre Nemcov a ich politikov.

„Nemecká polícia sa spočiatku snažila všetko toto ututlať, no nevydalo. Už 1. januára poobede začali na facebookovej skupine „Nett-Werk Köln“ písať ženy, čo všetko zažili. Táto skupina mala k včerajšiemu večeru 148 tisíc užívateľov a do dnešného rána bola z Facebooku odstránená. Bolo možné čítať množstvo statusov očitých svedkov, obťažovaných žien, ľudí, ktorí ničím nebudili dojem, že by boli extrémisti alebo čo len vulgárni. Keby že na tejto stránke nestrávim včera takmer hodinu, neverím že vôbec existovala. Považujem za čistú manipuláciu túto stránku odstrániť. V duchu „milí Kolínčania, môžete mať na facebooku skupinu, ale len pokiaľ tam riešite prkotiny typu darujem starší gauč za odvoz“.

Existuje však video portiera z luxusného hotela Excelsior priamo oproti Kolínskemu Dómu, ktorého počet videní už dosahuje 4 milióny videní.

Viac..  Katarína Roth Neveďalová o habaní majetku: Návrh som nepodporila, nesmieme vytvárať precedensy

https://www.facebook.com/ivan.jurcevic.56/videos/10204881795915947/?theater

Vrátnik na videu hovorí priamo o tom, čo sa v tú noc udialo, ako k nemu utekali prenasledované ženy, ako bola polícia bezmocná. Nenadáva, pokojne opisuje situáciu.

Včera na obed, teda 5 dní po udalostiach, mala tlačovú konferenciu aj primátorka mesta Kolín, Henrieta Rekerová. Okrem rôzneho bla bla dala ženám odporúčanie, aby k cudzím osobám (čo sa v Nemčine dá rozumieť aj ako k cudzincom) držali odstup dĺžky jednej ruky a aby sa držali v skupinách… No, krava. Okrem toho, že medzi tisíckou ľudí nie je technicky možné si držať odstup jednej ruky k cudzím ľuďom, táto pani primátorka len tak medzi rečou pre mesto Kolín zrušila jeden z veľkých výdobytkov našej civilizácie a našej kultúry – voľný a bezpečný pohyb žien kdekoľvek a kedykoľvek. To je veru silná káva.

Ostatní politici, Merkelová a spol. požadujú potrestanie páchateľov a tiež, že nesmú existovať žiadne „priestory bez práva“ (rechtsfreie Räume). Nuž, požadujú samozrejmosti a práve tu vidieť, ako často krát doteraz dopustili, že páchatelia v podobných situáciách (avšak v menšom rozsahu a nie na Silvestra v absolútnom centre jedného z najväčších nemeckých miest) potrestaní neboli a koľko tých rechtsfreie Räume (po nemecky „no go areas“) už vlastne v Nemecku existuje.

Henrieta Rekerová, spomínaná primátorka Kolína, povedala ešte jednu perlu, ktorá však pri hlbšom zamyslení je riadne desivá. Povedala, že sa nepreukázalo, že medzi páchateľmi by boli terajší žiadatelia o azyl. Bohvie, odkiaľ to má, lebo samotná kolínska polícia priznala, že páchateľov nepozná, ale povedzme, že tomu tak je. Potom to museli byť buď už tí, čo azyl dostali, alebo ich potomkovia. To ale znamená, že doteraz nedošlo k dostatočnej integrácii a že multikulti zlyhalo v plnom rozsahu. Nemci sa teda môžu tešiť na generáciu po terajších migrantoch, ktorých tento rok došlo milión a budúci rok to môžu byť až tri milióny. Pre porovnanie, v roku 2008 prišlo do Nemecka 28 tisíc migrantov. Nie za víkend, ale za rok. Pýtam sa, ako chcú integrovať milión, keď nedokázali integrovať 28 tisíc?

Aj tak si však myslím, že výtržností v Kolíne (a nie len tam, ale aj v iných nemeckých mestách, len v menšom rozsahu) sa zúčastnili aj terajší migranti. Inak by sa ťažko vysvetlilo, prečo sa nič také doteraz nestalo. Čoskoro budú v Kolíne fašiangy, a Kolín je centrum fašiangových slávností, tak môže pani primátorka sledovať, koľko migrantov sa tam objaví. Snáď nečaká, že budú trčať vo svojich ubytovniach.

Nastáva veľké vytriezvenie. Veľa mesačné oblbovanie národa sa začína míňať účinku. Angela Merkelová bude musieť prestať s jej rečami o tom, ako to zvládnu (wir schaffen das) a prezentovať skutočné riešenia. Nemeckí politici si budú musieť priznať, že prichádzajú najmä (najmä znamená vyše 70 percent) mladí muži, že prichádzajú z kultúrnych a civilizačných okruhov, ktoré sú nekompatibilné s našou kultúrou a civilizáciou a že prichádzajú v obrovských množstvách. Čím skôr pochopia, že uzavrieť hranicu je síce len jedno z riešení, ale nevyhnutné, tým menej škody napáchajú. Fínsko, Švédsko, Dánsko a aj Nórsko to medzičasom pochopili. Nebude dlho trvať, kým to pochopia aj Nemci. S pani Merkelovou, alebo bez nej.

Komentár pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk pripravil europoslanec a predseda SaS, Richard Sulík.

O Richard Sulík

Predseda strany Sloboda a Solidarita, poslanec Európskeho parlamentu vo frakcii ECR.

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices