Polícia potvrdila, že ženy v Kolíne sexuálne obťažovali žiadatelia o azyl

BERLÍN – Nemecké ministerstvo vnútra potvrdilo informácie, že medzi aktérmi násilností počas osláv príchodu nového roka v Kolíne nad Rýnom boli žiadatelia o azyl. Podľa vyjadrenia hovorcu Tobiasa Plateho, ktoré cituje agentúra Reuters, polícia už pozná mená 31 osôb spojených s hromadným prepadávaním v kolínskych uliciach, kde boli obeťami prevažne ženy.

Medzi týmito identifikovanými osobami je 18 žiadateľov o azyl v Nemecku.
Hovorca tiež informoval, že z 32 zdokumentovaných trestných činov zo silvestrovskej noci ide v prevažnej väčšine o krádeže a ublíženie na tele.

Sexuálne útoky sú predmetom troch z týchto prípadov, s ktorými však nie je spojený ani jeden z doteraz identifikovaných násilníkov.

Sýrčania, Alžírčania

Medzi 31 podozrivými, ktorých polícia vypočúvala, sú podľa Plateho deviati Alžírčania, ôsmi Maročania, piati Iránci a štyria Sýrčania. Zvyšok tvoria dvaja nemeckí občania, Iračan, Srb a občan Spojených štátov.

V súvislosti s násilnosťami v Kolíne nad Rýnom a ďalších nemeckých mestách sa tamojšie vládne strany zaviazali radikálne zakročiť proti migrantom, ktorí spáchajú trestný čin.

Viac..  EÚ by mala zrušiť sankcie voči bývalému jazdcovi F1 Mazepinovi, rozhodol súd

Vyhostenie

Okradnutie, ohrozovanie alebo sexuálne obťažovanie skupinami prevažne opitých mužov vo veku 18-35 rokov počas novoročných osláv nahlásilo podľa údajov agentúry Reuters 121 žien. Samotné obete i svedkovia vypovedali, že páchateľmi boli prevažne muži severoafrického alebo arabského výzoru.

Prepadávanie mužmi pochádzajúcimi zjavne z cudziny vyvolalo v Nemecku pobúrenie v období, keď je táto krajina vystavená nebývalej imigrácii.

Nemecký minister spravodlivosti Heiko Maas vo štvrtok varoval žiadateľov o azyl, že v prípade spáchania násilných trestných činov môžu očakávať vyhostenie.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices