klus
Politológ Martin Klus. PHOTO: Redakcia/MK.

Martin Klus: Namiesto stabilizácie zdravotníctva šírenie moslimského strachu

sulíkSlovensko stojí pred vážnym problémom. Jeho vláde tvorenej jedinou politickou stranou s pohodlnou parlamentnou väčšinou a nadštandardnými vzťahmi s odbormi sa totiž nedarí stabilizovať vážnu situáciu v zdravotníctve. Stovkám zdravotných sestier, bez ktorých je ústavná starostlivosť nepredstaviteľná konečne došla trpezlivosť a chystajú sa na základe svojich protestných výpovedí z nemocníc odísť. 

Výrazné zhoršenie prístupu občanov k zdravotnej starostlivosti sa tak pravdepodobne stane reálnym ohrozením života a zdravia občanov. Napriek tomuto vážnemu stavu strana Smer-SD počas celého volebného obdobia ukazovala v rezorte zdravotníctva verejnosti len svoju bezradnosť a neschopnosť, zatiaľ čo chobotnica jej spriaznených zdroje v zdravotníctve bezohľadne rozkrádala.

Aj v tomto kontexte treba chápať neustálu snahu predsedu vlády Roberta Fica vytvárať v spoločnosti atmosféru strachu, ktorou sa snaží prekryť reálne problémy občanov Slovenskej republiky, akými stav zdravotníctva a štrajk sestier bezpochyby je. Naša krajina, na rozdiel od Nemecka či Francúzska, nečelí teroristickým hrozbám ani masovému záujmu migrantov o trvalé usadenie sa na Slovensku, či násilníckym útokom. Aj preto sú absolútne neadekvátne vyhlásenia premiéra k moslimskej komunite, ktoré navyše vychádzajú z princípu kolektívnej viny. Toho princípu, ktorý je typický pre extrémistov a navyše v rozpore s čl. 24 Ústavy Slovenskej republiky.

Je teda načase požiadať pána premiéra, aby miesto boja proti uceleným moslimským komunitám na Slovensku, ktoré sú len fatamorgánou na oklamanie voliča, bojoval nielen voči žalostnému stavu nášho zdravotníctva, ale aj proti uceleným sociálne odlúčeným rómskym komunitám, ktoré sú krutou realitou. 56 dní pred voľbami je čas prestať manipulovať s verejnou mienkou, šíriť poplašné správy a vyvolávať atmosféru strachu z titulu náboženstva, ale zaoberať sa tým, čo skutočne má trápiť občanov našej krajiny. Čakáme teda od pána premiéra dôsledný odpočet programového vyhlásenia vlády z roku 2012 a načrtnutie nádeje na lepší život na Slovensku. Ak ho nie je schopný ponúknuť, tak je najvyšší čas, aby prišlo na jeho vlastné slová a hoci nie v roku 2014, tak aspoň v roku 2016 nech už skutočne v politike nie je.

Viac..  Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy - prečo to bol “Meisterstück” EÚ

O red

Odporúčame pozrieť

Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

Stanovisko podpredsedu Európskeho parlamentu Martina Hojsíka, v ktorom reaguje na vyjadrenia premiéra Roberta Fica k …

Consent choices