Rytier sa stretol s čestným komunistom, opisuje Guzmický švajčiarsku kauzu

PRAHA – Komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf naďalej trvá na svojej nevine v takzvanej švajčiarskej kauze. Takisto aj Peter Guzmický, ktorý bol spolu s Ransdorfom a ďalšími dvoma Slovákmi zadržaný v decembri v zürišskej banke. Ransdorf i Guzmický tvrdia, že vo Švajčiarsku obhajovali práva českého občana Vladimíra Huňka. Švajčiarska polícia ich ale stíha za majetkovú trestnú činnosť.

V príbehu o rozprávkovom dedičstve vystupujú dvaja čestní muži, ktorí vo švajčiarskej banke nezištne hájili záujmy českého občana Vladimíra Huňka. Tak vysvetľovali europoslanec Miloslav Ransdorf a bývalý starosta Ivanky pri Nitry Peter Guzmický svoje angažmá v celej kauze.

„Na jednom mieste sa stretol čestný rytier a čestný komunista, to bola náhoda. Okrem úmyslu pomôcť, sme iný úmysel nemali,“hovorí Guzmický.

Sľuboval peniaze

Guzmický tvrdí, že Vladimír Hunek má platné rozhodnutie českého súdu o svojom švajčiarskom dedičstve. Ide o milióny eur. Práve Huňkovi Ransdorf s Guzmickým pomáhali. Pritom Hunek už bol dávnejšie odsúdený za to, že sľuboval ľuďom peniaze, keď mu pomôžu získať dedičstvo po príbuznej vo Švajčiarsku.

Viac..  Lajčák je v hre o post veľvyslanca EÚ vo Švajčiarsku

Dlhšie ako polhodinu vysvetľovali europoslanec Ransdorf a Peter Guzmický okolnosti zadržania vo švajčiarskej banke. Dokumenty, ktorými sa Guzmický oháňa, sa ale možno týkajú úplne iného sporu Vladimír Huňka.

Europoslanca za KSČM Miloslava Ransdorfa zadržala švajčiarska polícia v decembri 2015.  Zatknutý bol v spoločnosti troch Slovákov, s ktorými sa podľa polície snažili získať 350 miliónov eur prostredníctvom falošných dokladov.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Lajcak

Lajčák je v hre o post veľvyslanca EÚ vo Švajčiarsku

Novým veľvyslancom EÚ vo Švajčiarsku má byť slovenský diplomat Miroslav Lajčák, v súčasnosti osobitný predstaviteľ …

Consent choices