Útočník z Paríža žil v nemeckej ubytovni pre utečencov

PARÍŽ/BERLÍN – Nemecká polícia prehľadala ubytovňu pre žiadateľov o azyl v meste Recklinghausen, v ktorej žil muž zabitý tento týždeň francúzskou políciou pri pokuse o útok na policajný komisariát v Paríži. Ako informoval francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve, útočník žil okrem Nemecka aj v Luxembursku a Švajčiarsku.
Nemecká polícia uviedla, že výsledky policajnej razie ešte len vyhodnocuje. Vyhlásila ale, že nenašla žiadne dôkazy, ktoré by poukazovali na ďalšie pripravované útoky.

Podrobnosti nemecké úrady odmietli uviesť, aby tak neohrozili vyšetrovanie.

Strach z útokov

Francúzska polícia vo štvrtok zneškodnila muža ozbrojeného mäsiarskym nožom, ktorý sa pokúsil zaútočiť na komisariát polície na severe Paríža.

Pokus sa odohral v čase, keď si Francúzsko pripomínalo prvé výročie útoku na redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo. Francúzski vyšetrovatelia sa snažia zistiť skutočnú identitu útočníka, ktorý mal pri útoku na sebe oblečenú falošnú vestu samovražedného atentátnika.

Viac..  Scholz varoval pred voľbami do EP pred nárastom pravicového populizmu

Parížsky prokurátor Francois Molins informoval, že na tele útočníka našliaj papier s jeho prísahou vernosti Islamskému štátu. Podľa Molinsa bol jeho čin „spojený s mŕtvymi v Sýrii“. Dodal, že muž mal pri sebe mobil s nemeckou SIM kartou.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

teroristicke utoky

Terorizmus v EÚ od roku 2015. Prehľad útokov aj počtu obetí

Aká je dnes situácia v EÚ po sérii teroristických útokov z roku 2015? Kto sú …

Consent choices