V centre Kolína nad Rýnom napadli cudzincov. Zranili Sýrčana i Pakistancov

BERLÍN – Skupinky útočníkov v nedeľu večer napadli v západonemeckom Kolíne nad Rýnom niekoľko cudzincov. Zranenia utrpeli najmenej jeden Sýrčan a dvaja Pakistanci.

Vyšetrovatelia teraz preverujú, či násilnosti súvisia s prípadmi sexuálneho obťažovania žien počas silvestrovskej noci, ktoré sa v tomto porýnskom meste stali a za ktorými podľa svedkov boli muži arabského a severoafrického pôvodu.

Kolínsky denník Express uviedol, že za nedeľnými útokmi stoja motorkári, futbaloví výtržníci a vyhadzovači, ktorí sa cez neverejné skupiny na Facebooku dohodli na „vyčistení“ centra mesta.

Útoky na cudzincov

Prvé nedeľné útoky sa odohrali v podvečer. Skupina asi 20 ľudí v blízkosti hlavnej železničnej stanice napadla šesť Pakistancov. Krátko nato zasahovali policajti na ďalších dvoch neďalekých miestach. Na jednom z nich pätica útočníkov napadla Sýrčana. Ten utrpel ľahké zranenia. V nemocnici ale museli ošetriť dvoch zranených Pakistancov.

Viac..  Grécke ostrovy spúšťajú špeciálny vízový program pre tureckých návštevníkov

V Kolíne nad Rýnom teraz panuje po silvestrovských incidentoch značné napätie. Polícia doteraz registruje vyše 500 trestných oznámení, približne v dvoch pätinách prípadov ide o sexuálne napadnutie. Podobné útoky z poslednej noci v roku hlásia aj Hamburg či Stuttgart.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

syria

EÚ a Nemecko odmietli obnovenie diplomatických vzťahov so Sýriou

Nemecko a Európska únia v pondelok vylúčili diplomatické zbližovanie s vládou Sýrie napriek tomu, že …

Consent choices