Vladimir Putin obvinil Západ zo zhoršenia kríz. Aj tak chce spolupracovať

MOSKVA – Rusko chce bojovať proti terorizmu spoločne so zvyškom sveta, uviedol v rozhovore pre nemecký denník Bild ruský prezident Vladimir Putin. Západ opäť obvinil z toho, že má na svedomí prehĺbenie medzinárodných kríz, ktoré prispeli k nárastu terorizmu.

„Čelíme spoločným hrozbám a stále chceme, aby všetky krajiny, v Európe aj na celom svete, spojili svoje sily k boju proti týmto hrozbám. Stále sa o to snažíme,“ vyhlásil ruský vodca v rozsiahlom rozhovore.

„Nehovorím len o terorizme, ale tiež o zločine, o obchodovaní s ľuďmi, o ochrane životného prostredia a mnohých ďalších výzvach,“ dodal s tým, že to ale nemusí znamenať, že Moskva by mala súhlasiť so všetkým, „čo ostatní rozhodnú“.

Letecké útoky v Sýrii

Rusko od konca minuloročného septembra podniká letecké útoky v Sýrii a podľa Moskvy útočí na islamistické ciele. Niektoré západné krajiny sa ale domnievajú, že cieľom Rusov je pomôcť sýrskemu prezidentovi Bašarovi Asadovi, aby sa udržal pri moci, uviedla agentúra Reuters. Spojenci pod vedením USA podnikajú nálety na islamistov v Iraku a Sýrii už od roku 2014.

Viac..  Výbor ministrov Rady Európy odobril kandidátov na post generálneho tajomníka

Ako Putin vyhlásil, k vzostupu terorizmu v Iraku a Líbyi prispeli predchádzajúce operácie Západu v týchto krajinách i v ďalších štátoch. Oprel sa tiež do rozširovania NATO k hraniciam s Ruskom a uviedol, že rozpínavosť Západy po studenej vojne má na svedomí zhoršenie medzinárodných kríz.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Putin demaskoval Fica, Slovensko zažíva hanbu

Vladimir Putin počas svojej každoročnej veľkej tlačovej konferencie pochválil Fica s Orbánom. Podľa ruského prezidenta …

Consent choices