martin schulz
Martin Schulz. PHOTO: © European Union 2016.

Martin Schulz odsúdil teroristické útoky v Istanbule a Ouagadougou

Predseda Európskeho parlamentu na úvod januárového plenárneho zasadnutia v Štrasburgu odsúdil teroristické útoky v Istanbule zo dňa 12. januára a v Ouagadougou z 15. januára a vyzval na posilnenie celoúnijnej spolupráce v boji proti terorizmu. Ten by sa mal podľa Martina Schulza zakladať na rešpektovaní demokratických hodnôt a využití polície, právneho štátu a spolupráce všetkých členských štátov.

Nový rok sa začal tak, ako sa skončil starý – vražedným násilím a hlbokým smútkom. Po brutálnych teroristických útokoch v Paríži, Kodani, Tunise, Jakarte a inde si útok z 12. januára v srdci tureckého Istanbulu vyžiadal životy desiatich nemeckých občanov EÚ a zanechal deväť zranených. Útok v Ouagadougou v Burkine Faso usmrtil viac ako dva tucty osôb zo siedmich krajín a zranil ďalších päťdesiat ľudí, poznamenal Martin Schulz. Predseda EP v tejto súvislosti vyjadril v mene Parlamentu sústrasť rodinám a priateľom obetí a zraneným poprial skoré uzdravenie.

Viac..  Von der Leyenová plánuje so Si Ťin-pchingom rokovať o spravodlivej konkurencii

„Terorizmus bez hraníc útočí na naše slobody a ohrozuje nás všetkých, v Turecku, v Európe a inde. Týmito cynickými vraždami sa však nenecháme zastrašiť,“ prisľúbil predseda Schulz zdôrazňujúc potrebu posilnenia celoúinijnej protiteroristickej spolupráce.

O dac

Odporúčame pozrieť

Grécke ostrovy spúšťajú špeciálny vízový program pre tureckých návštevníkov

Na gréckom ostrove Rhodos v pondelok otvorili nový terminál na špeciálny vízový program pre tureckých …

Consent choices