Británia má problémy, Brusel vyšetruje jej elektráreň na biomasu

Veľká Británia už dávnejšie predstavila rozsiahle plány na konverziu častí uhoľných elektrární na ekologické vyrábanie biomasí. Komisii sa však niektoré praktiky nepozdávajú, začala prešetrovať postupy veľkého koncernu.

Únia plne podporuje rôzne ekologické projekty, ktoré majú pomáhať v boji proti globálnemu otepleniu a eliminovať znečistenie planéty. Snaží sa o zvýšenie využívania obnoviteľných zdrojov energie a sleduje plošné ciele jednotlivých štátov v oblasti energetiky. O to všetko sa snaží aj stanovením rôznych pravidiel a zakladaním fondov a príspevkov jednotlivým koncernom.

Únia si nedávno vzala na mušku projekt Drax. Ide o veľkú elektráreň, ktorá začala s konverziou svojej výroby na biomasu. Únia má pochybnosti, že sú všetky vyčlenené prostriedky skutočne využívané na potrebné úkony a personál. Preto začala s hĺbkovým vyšetrovaním celkovej administratívy a jednotlivých úkonov spoločnosti. Taktiež posúdi, či sú účinky projektu pozitívne pri dosahovaní cieľov EÚ v oblasti energetiky a životného prostredia, či náhodou prevažuje prípadné narušenie hospodárskej súťaže na trhu s biomasou.

Viac..  Autá kvôli prísnejším emisným limitom nakoniec nebudú drahšie

O bed

Odporúčame pozrieť

brexit, londyn

Británia odmietla rokovania s EÚ o celoeurópskom programe mobility mladých ľudí

Britská vláda vylúčila akúkoľvek dohodu s EÚ, ktorá by mladým Britom uľahčila život, štúdium a …

Consent choices