Príležitosť pre mladých grafikov, programátorov a blogerov

Súťaž Junior Internet už po jedenástykrát umožní mladým nadšencom počas tri a pol minútovej verejnej prezentácie formou konferencie predložiť na posúdenie svoje projekty, tvorivú činnosť na internete a ďalšie vízie. Hodnotiteľmi sú ľudia z úspešných webových projektov a organizácií, ktorí okrem hodnotenia aj poradia začínajúcim autorom v ich prezentovaní sa vo svete online marketingu.

So svojim projektom sa môže do jednej zo šiestich súťažných kategórií Junior Internetu prihlásiť každý mladý tvorca webu, grafiky, programátor aplikácií alebo nezávislý bloger. Šancu stať sa internetovou osobnosťou ponúka Asociácia pre mládež, vedu a techniku od 19. januára 2016. Žiaci základných a stredných škôl zo Slovenska môžu registrovať svoje projekty na webovej stránke súťaže Junior Internet www.juniorinternet.sk najneskôr do 18. februára 2016.

„Od 1. júla 2016 bude mať Slovensko dôležitú úlohu predsedníckej krajiny v Rade Európskej únie. Po prvýkrát vo svojej histórii si Slováci budú môcť na vlastnej koži vyskúšať, ako náročné je viesť Európsku úniu a hľadať spoločné riešenia prospešné pre všetkých 28 členských štátov,“ povedal Dušan Chrenek, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku. Chrenek ďalej doplnil: „Budeme veľmi radi, ak sa tento rok žiaci základných a stredných škôl, ktorí sa chcú zapojiť do súťažnej kategórie JuniorText, zamyslia, ako by počas druhého polroka 2016 malo Slovensko viesť Európu.“

Junior Internet (JI) sa už tradične uskutoční počas mesiaca knihy a internetu v dňoch 18. – 19. marca 2016 na Fakulte informatiky a informačných technológií STU v Bratislave.

Pre súťažný ročník JI 2016 sú vyhlásené nasledovné súťažné kategórie:

JuniorWEB – prihlasovanie vlastných webových stránok, webových aplikácií, naprogramovaných CMS, ktoré sú umiestnené na internete.

JuniorDESIGN – prihlasovanie vytvorených digitálnych grafických prác, plagátov, kresieb, dizajn manuálov, koláží a akýchkoľvek iných elektronických grafických prác, umiestnených na internete.

JuniorTEXT – prihlasovanie textov na vyhlásenú tému  „Ako by malo Slovensko viesť Európu?“. Literárny útvar je ľubovoľný. Rozsah súťažného textu musí byť minimálne 1000 znakov. Text musí byť umiestnený na internete s uvedením jeho autora.

Viac..  Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

JuniorBLOG – prihlasovanie vlastných blogov, fotoblogov, videoblogov, teda stránok/kanálov, kde sa nachádza jedinečný autorský obsah bez ohľadu na tému. Na rozdiel od kategórie JuniorWEB sa primárne nehodnotí vývojová/programátorská časť, ale obsah a forma.

JuniorAPP – prihlasovanie mobilných aplikácií pre tablety a smartfóny.

JuniorLEARN – kategória pre weby a aplikácie poskytujúce vzdelávací obsah, weby škôl, miest, obcí, prípadne regiónov.

Práve Junior Internet 2016 sa môže stať pre mladého nadšenca moderných technológií odrazovým mostíkom do IT sveta. Súťaže sa každoročne zúčastnia tí najlepší mladí grafici, informatici, blogeri z celého Slovenska. Viac na: http://juniorinternet.sk/.

Hlavným partnerom súťaže je Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku.

Organizátor súťaže

Asociácia pre mládež, vedu a techniku – AMAVET je záujmové občianske združenie s orientáciou na mladých ľudí, popularizáciu vedy a techniky, ktoré má už 26. ročnú úspešnú históriu. Združuje 50 klubov na celom území Slovenska s počtom viac ako 4000 členov. Kluby AMAVET sa vytvárajú a pôsobia na školách, centrách voľného času, v mestách a obciach. K jedným z najzaujímavejších podujatí, vytváraných asociáciou AMAVET, patria Festival vedy a techniky a projekt pre mladých internetových nadšencov Junior Internet, cieľom ktorých je vyzdvihnúť činnosť mladých ľudí vo vede, technike a informatike.

Pre viac informácií kontaktujte:

Dávid Richter, koordinátor súťaže Junior Internet
richter@amavet.sk, +421 948 345 177

O dac

Odporúčame pozrieť

Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices