Briti v EÚ: Parlament urobí všetko pre dosiahnutie kompromisu, tvrdí Martin Schulz

EP urobí všetko pre dosiahnutie kompromisu ohľadne členstva Spojeného kráľovstva v EÚ, povedal predseda Martin Schulz. Varoval však, že tu nemožno zaručiť žiadny výsledok. Vyhlásil to krátko potom, ako britský premiér David Cameron diskutoval o pozícii EP s vedúcimi poslancami.

Cameron do Parlamentu zavítal ešte pred štvrtkovým summitom, počas ktorého sa hlavy európskych štátov budú snažiť o dosiahnutie dohody. Summitu sa zúčastní i Martin Schulz a to so zámerom obhájiť postoj Parlamentu.

V prípade možnej dohody bude Parlament podľa Martina Schulza čo najkonštruktívnejší a bude sa snažiť konať rýchlo, no varoval, že nemôže zaručiť žiadny konkrétny výsledok. „Je jasné, žiadna vláda nemôže prísť za parlamentom a povedať: Toto je náš návrh. Môžete nám garantovať výsledok? V demokracii to nie je možné, no Európsky parlament urobí všetko preto, aby podporil kompromis a spravodlivú dohodu, no nemôžem garantovať výsledok v Európskom parlamente,“ vysvetlil novinárom po svojom stretnutí s Davidom Cameronom, ktoré označil za „konštruktívne.“

Viac..  Europoslanci: EÚ musí aktívne podporovať ruskú demokratickú opozíciu

Spoločne s predsedom britskej vlády diskutovali okrem iného aj o prisťahovalcoch poberajúcich sociálne dávky a o tom, ako nediskriminovať krajiny mimo eurozóny.

O dac

Odporúčame pozrieť

Európsky parlament

Odhalenie špiónky aj podpora 50 miliárd eur. Europarlament zhodnotil dva roky vojny

Už sú to dva roky od agresívneho napadnutia Ukrajiny Ruskom. Toto dvojročné obdobie bilancoval už …

Consent choices