Migranti majú posledné hodiny na opustenie tábora v Calais, vyhostia ich

CALAIS – Utorok 20:00, to je termín, dokedy sa majú utečenci vysťahovať z južnej časti tábora vo francúzskom prístavnom meste Calais. Ak migranti výzvu neposlúchnu, vysťahujú ich nasilu. Toto nariadenie sa podľa francúzskych úradov týka približne tisícky ľudí.

V Calais sa na divoko usadilo viac ako štyri tisíc migrantov snažiaci sa dostť do Británie. nariadenie sa podľa úradov táka asi tisícky ľudí z južnej časti tábora prezývaného Džungla, kde sú aj obchody, kaviarne, mešity a kostoly.

Dobrovoľníci pomáhajúci v tábore hovoria až o dvoch tisícoch ľudí, ktorí sa musia sťahovať.

Nútene vysťahovaný

Migranti musia južnú časť tábora opustiť do utorka 20:00. Odísť majú do strediska pre utečencov, ktoré susedí s táborom, alebo do podobných centier inde vo Francúzsku.

Kto príkaz nepočúvne, bude nútene vysťahovaný, aby úrady mohli zahájiť likvidáciu provizórne postavených obydlí.

Viac..  Európska panelová diskusia občanov o boji proti nenávisti v spoločnosti

Vyhrotená situácia

Situácia v Calais je dlhodobo vyhrotená. Od začiatku roku je to druhé zmenšenie plochy tábor, v ktorom ľudia žijú v núdzových podmienkach. Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve chce podľa denníka Le Monde docieliť stav, aby tábor fungoval organizovane.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Poľnohospodári vo viacerých krajinách EÚ protestujú proti opatreniam

Poľnohospodári vo Francúzsku, Poľsku, Rumunsku i viacerých ďalších európskych krajinách v posledných dňoch blokujú cestné …

Consent choices