The Heinrich Böll Foundation North America ponúka až tri druhy stáží!

The Heinrich Böll Foundation North America ponúka až tri druhy stáží. Týkať sa budú aktuálnych celospoločenských problémov. Všetky stáže vyžadujú účasť na plný úväzok (40 hodín / týždeň) po dobu aspoň troch mesiacov (nesmú presiahnuť 6 mesiacov).

Stážisti by mali absolvovať aspoň dva roky univerzitného štúdia. Je potrebné, aby boli zapísaní do bakalárskeho alebo magisterského ročníka. Mesačná finančná odmena stáže predstavuje 700 $.

Náplňou práce stážistu budú poväčšine administratívne úkony. Okrem toho praktikantov čaká projekt, a to vytvorenie krátkych videí, blogu, interview a pod.. Prihlášky je potrebné poslať do 1.4.2016.

Na výber máte z troch stáží:

  1. Udržateľný rozvoj (začiatok praxe je september 2016) – tento program sa zameriava na demokratizáciu štruktúr riadenia, medzinárodné finančné inštitúcie a orgány. Cieľom je analyzovať a sledovať vznikajúcu globálnu finančnú klímu.
  2. Transatlantický dialóg (začiatok praxe je september 2016) – Súčasné aktivity v rámci tohto programu sa zameriavajú na digitálnu politiku a imigračnú/integračnú politiku. Stáž rovnako ponúka možnosť skúmania súčasných problémov v zahraničnej a bezpečnostnej politike krajín s osobitným zameraním na transatlantickú spoluprácu vo východnej Európe a na Strednom východe.
  3. Klíma, energetika, a komunikácia (začiatok praxe je september 2016) – prax sa sústredí na uľahčovanie energetického prechodu od fosílnych palív (uhlie, ropa, zemný plyn), k systému do značnej miery založeného na obnoviteľných zdrojoch energie (veterné a solárne). Stážisti budú participovať na tvorbe mediálneho obsahu na sociálnych sieťach a tvoriť dizajn internetových stránok.

 

Informácie o prihláške, ako aj všetko dôležité, nájdete TU.

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracovali Miroslav Hajnoš a Michaela Barnová.

O mib

Odporúčame pozrieť

spotrebice

Neviete zohnať opravára spotrebičov? Europoslanci prijali smernicu, ktorá to zmení

Máte pokazenú práčku, mixér, či telefón a radi by ste si ho dali opraviť? Lenže …

Consent choices