Zapojte sa do vedomostnej súťaže „Mladý Európan 2016“

Zastúpenie Európskej komisie a 12 regionálnych informačných centier Europe Direct vyhlasujú tento rok už jedenásty ročník celoslovenskej súťaže Mladý Európan. Súťaž je určená študentom druhých a tretích ročníkov gymnázií a stredných odborných škôl z celého Slovenska.

„Súťaž Mladý Európan dáva študentom možnosť zmerať si svoje sily vo  vedomostiach o Európe a vyhrať zaujímavé ceny. Zároveň sa veľa nového naučia napríklad o histórii, geografii, osobnostiach či najvýznamnejších pamätihodnostiach v EÚ. Verím, že aj vďaka Mladému Európanovi získajú mladí ľudia lepší prehľad o výhodách spoločnej Európy ako aj o možnostiach, ktoré im Európska únia prináša.” povedal v tejto súvislosti vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Dušan Chrenek.

Záštitu nad súťažou aj tento rok prevzal podpredseda Európskej komisie pre energetickú úniu, pán Maroš Šefčovič. Partnerom súťaže je Úrad vlády Slovenskej republiky.

Prihlášky tímov z jednotlivých škôl je možné posielať do 18. marca 2016 regionálnym infocentrám Europe Direct. Regionálne kolá Mladého Európana sa uskutočnia od 4. do 29. apríla 2016.

Viac..  Komisia bilancuje hlavné úspechy v oblasti migrácie a azylu

Prvé kolo regionálnych súťaží bude pozostávať z vedomostného testu o Európskej únii. V druhom kole môžu súťažiaci preukázať svoje jazykové zručnosti.

Do tretieho kola regionálnych súťaží postúpia tri najlepšie súťažiace družstvá, čakajú ich zaujímavé vedomostné otázky doplnené obrázkami. Víťazi regionálnych kôl postúpia do finálneho celonárodného kola.

Národné kolo súťaže Mladý Európan sa uskutoční 25. mája v Tatrách. Na víťazov čakajú hodnotné ceny v podobe laptopov či tabletov a v neposlednom rade študijno-informačná cesta študentov do Bruselu.

O dac

Odporúčame pozrieť

Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices