zaborska
Anna Záborská. PHOTO: archív AZ.

Záborská nevylučuje kandidatúru na predsedníčku KDH

„Za posledné tri dni ma oslovili mnohí členovia a voliči KDH, ktorí ma presviedčali, aby som sa uchádzala o post predsedníčky strany. Z úcty k týmto ľuďom aj ku všetkým sklamaným voličom KDH som sa rozhodla, že tento krok zvážim,“ uviedla dnes slovenská europoslankyňa Anna Záborská.

Výsledok KDH v sobotňajších voľbách podľa Záborskej ukázal, že KDH potrebuje nový štart. „Tieto voľby nerozhodli utečenci, ale pocit veľkej časti občanov, že Slovensko ako štát nefunguje dobre. KDH musí prísť s ponukou autentickej sociálnej politiky inšpirovanej kresťanskými hodnotami. Politiky, ktorá posilní rodinu a oslobodí ju z ekonomickej závislosti na štáte. Musíme prichádzať s nápadmi, polemizovať, provokovať. KDH zosobňuje politickú tradíciu a kultúru, potrebuje však novú krv. Chápem to ako moju misiu, aby v KDH dostali priestor ľudia s energiou na nový štart. Zároveň by ľudia ako Vladimír Palko, František Mikloško, Daniel Lipšic, alebo Jana Žitňanská mali dostať úprimnú ponuku na návrat do hnutia, pokiaľ o ňu budú mať záujem,“ vyhlásila Záborská. Dodala, že ako prvý krok navrhne, aby Rada KDH o dva týždne zrušila svoje uznesenie o ochote vstúpiť do vlády so stranou Smer prijaté po voľbách v roku 2006. To viedlo k odchodu Vladimíra Palka, Františka Mikloška a Rudolfa Bauera z KDH.

Viac..  Ivan Štefanec: Malí farmári už mali mať európske peniaze na svojich účtoch

Anna Záborská patrí medzi najvýraznejšie osobnosti KDH. Je predsedníčkou krajskej rady KDH v Trenčianskom kraji a v posledných voľbách do Európskeho parlamentu získala 42 976 preferenčných hlasov. Je podpredsedníčkou Medzinárodnej paneurópskej únie, ktorá pôsobí v 23 štátoch Európy. Angažuje sa v neziskových organizáciách, ktoré presadzujú ochranu ľudského života od počatia po prirodzený koniec a pomoc tehotným ženám v núdzi. K jej politickým témam patrí prorodinná politika, zdravotníctvo a na pôde Európskeho parlamentu aj presadzovanie dôsledného dodržiavania suverenity a právomocí členských štátov predovšetkým v morálno-etických otázkach.

O dac

Odporúčame pozrieť

Zaborska

Buďte s nami pri eurovoľbách, staňte sa členom okrskovej komisie za Kresťanskú úniu

Už 8. júna 2024 nás čakajú voľby do Európskeho parlamentu. Ak máte záujem o členstvo v okrskovej komisii za …

Consent choices