Technológia 5G v Európe už do roku 2020 nebude raritou, tak tvrdí Únia

Európska komisia a Brazília podpísali dohodu o rozvoji novej 5G komunikačnej siete. Únia zároveň začala pracovať na akčnom pláne, ktorého cieľom je technológiu zaviesť do praxe už do roku 2020.

Podľa odhadov bude v roku 2020 existovať 26 miliárd prepojených zariadení a až 70 % ľudí bude vlastniť smartphone. Chrbticou nielen jednotného digitálneho trhu, ale aj priemyselného odvetvia či verejnej služby sa má stať práve 5G sieť. Únia spolupracuje na vývoji informačných a komunikačných technológií s Brazíliou už od roku 2008. Partnerstvom pri šírení 5G siete chcela zabezpečiť nielen medzinárodnú, ale celosvetovú úroveň.

Günther Oettinger, komisár pre digitálnu ekonomiku povedal: Iniciatíva v oblasti spolupráce s Brazíliou je novým kľúčovým krokom k 5G. Európa ani Brazília si nemôžu dovoliť zaostávať v digitálnej ére. Musíme spolupracovať pri implementovaní 5G predovšetkým v odvetviach ako doprava alebo energie.“

Komisár vyzval aj odvetvia logistiky, energetiky či zdravotníctva, aby spolu s Komisiou spolupracovali na akčnom pláne šírenia 5G technológie. Spolupráca by mala spočívať v spoločných opatreniach, harmonogramoch či premýšľaní o investičných stimuloch, ktoré budú potrebné.

Viac..  Komisia začala vyšetrovanie nesúladu podľa aktu o digitálnych trhoch voči spoločnostiam Alphabet, Apple a Meta

O vik

Odporúčame pozrieť

hojsik

Martin Hojsík: Novozvolený prezident Brazílie je dobrou správou pre celú planétu

V Brazílii sa nachádza Amazonský prales, často označovaný ako pľúca našej planéty. Tie si donedávna …

Consent choices