Bruselom otriasli dva výbuchy, zasahuje špeciálna jednotka

BRUSEL – Belgická protiteroristická jednotka zasahuje na predmestí Schaarbeek v severnej časti Bruselu. Podľa svedkov v sa na mieste ozvali dve explózie. Pri námestí Maiser pracuje robot na vyhľadávanie výbušnín. Agentúra Belga napísala, že polícia „neutralizovala“ jedného muža. V štvrti bývali niektorí z páchateľov utorňajších teroristických útokov.

Televízia RTBF informovala, že na začiatku zásahu bolo z oblasti, kde sa odohráva policajná operácia, počuť dva výbuchy a podľa očitých svedkov aj výstrely.

Denník La Dernieure Heure (DH) informoval, že od domu, kde špeciálne zložky zasahujú, policajti vliekli bezvládne telo do pristaveného vozidla.

Uzavretá oblasť

Polícia oblasť úplne uzavrela a odklonila odtiaľ automobilovú aj verejnú dopravu. Na mieste sú aj armádni pyrotechnici. Podľa očitých svedkov majú i robot na likvidáciu výbušnín. Podľa webovej stránky denníka DH, odvolávajúceho sa na francúzske zdroje, dnešná protiteroristická operácia v Schaerbeeku súvisí s odhalením plánov na spáchanie atentátu vo Francúzsku.

Viac..  Kresťanská únia odmieta pokus EÚ prepašovať Istanbulský dohovor do európskej legislatívy

Zmarený atenát

Podľa vyhlásenia francúzskeho ministra vnútra Bernarda Cazeneuva z noci nadnes bol odhalený útok už v pokročilom štádiu plánovania. V súvislosti s podozrením z jeho prípravy zadržali jedného podozrivého.

Ten bol podľa nemenovaných policajných zdrojov napojený na predpokladaného vodcu teroristickej siete stojacej za atentátmi v Paríži z novembra minulého roku Abdelhamida Abaaouda.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík o belgickom predsedníctve: Hlavnou úlohou bude zabezpečenie eurovolieb

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Belgická …

Consent choices