Strážcu jadrovej elektrárne v Belgicku zabili, ukradli mu prístupovú kartu

CHARLEROI – V belgickom meste Charleroi zastrelili člena bezpečnostných služieb v jadrovej energetike. Páchateľ či páchatelia mu ukradli jeho služobnú kartu.Informáciu uviedol web belgického denníka La Derniéra Heure. Stalo sa tak krátko po utorkových atentátoch v Bruseli a podľa denníka to vyvolalo obavy bezpečnostných zložiek. Podľa nich sú jadrové elektrárne v Belgicku možným cieľom teroristov.

Vražda, o ktorej úrady neinformovali verejnosť, sa stala vo štvrtok večer. Služobná karta bola rýchlo deaktivovaná a hľadá sa odpoveď na otázku, či bola motívom zločinu.

Podľa zdrojov denníka je táto možnosť tak pravdepodobná, že by justičné orgány boli radšej, keby sa tento incident nedostal na verejnosť. „Informácie ale presiakli zo stany Charleroi,“ dodal denník.

Policajná hovorkyňa agentúre Reuters povedala , že prípad nebude komentovať s ohľadom na prebiehajúce vyšetrovanie.

Podľa portálu iDnes.cz nie je známe, v ktorej elektrárni zavraždený muž pracoval. V Belgicku fungujú len dve elektrárne. Doel je na severe krajiny, 100 kilometrov od Charleroi. pravdepodobne zomrel strážca elektrárne Tihange, ktorá je približne 60 kilometrov od Charleroi.

Viac..  Poberatelia dôchodkov mimo EÚ musia do 15. apríla doručiť Potvrdenie o žití

Teroristi nakrúcali riaditeľa

Denník La Derniére Heure vo štvrtok napísal, že bratia Khalida Brahim, El Bakraouiovi, ktorí v utorok odpálili na bruselskom letisku a v bruselskom metre, sledovali riaditeľa belgického strediska pre výskum jadrovej energetiky (SCK/CEN).

Natáčali ho skrytou kamerou krátko po novembrových teroristických atentátoch v Paríži. Hodiny trvajúce zábery, na ktorých je zachytený prierez riaditeľovym dňom, našli policajti pri jednej z razií.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices