Europoslankyňa Záborská. PHOTO: © European Union- EP.

Záborská vystúpila proti prerozdeľovaniu migrantov

Anna Záborská v rozprave o migrácii odmietla povinné prerozdeľovanie migrantov na základe kvót medzi všetky členské štáty. Upozornila, že podľa indexu sociálneho pokroku regiónov, ktorý len nedávno zverejnila Komisia, sú v tzv. nových členských štátoch EÚ spolu s Talianskom a Gréckom výrazne horšie podmienky pre život, než v tzv. starých členských štátoch.

„Práve tieto štáty majú problém s prijímaním utečencov a index sociálneho pokroku objasňuje, prečo. Jednoducho nedokážu zabezpečiť dôstojné podmienky pre život ani pre veľkú skupinu vlastných občanov. Nie je fér vnucovať im povinnosť prijímať ďalších odkázaných ľudí z radov utečencov, zdôraznila Záborská.

Podľa slovenskej europoslankyne kritériá ako HDP, ktoré sa používajú pri určovaní kvót vynucovanej solidarity, neodrážajú realitu a chudobnejšia polovica Európy ich musí odmietnuť.

Viac..  Slovenskí europoslanci žiadajú SZĽH, aby hráči z KHL nehrali v reprezentácii

V záverečnom hlasovaní preto Anna Záborská hlasovala proti predloženému návrhu uznesenia Európskeho parlamentu, ktorý požadoval povinné premiestňovanie a presídľovanie utečencov na základe kvót.

O dac

Odporúčame pozrieť

Grécke ostrovy spúšťajú špeciálny vízový program pre tureckých návštevníkov

Na gréckom ostrove Rhodos v pondelok otvorili nový terminál na špeciálny vízový program pre tureckých …

Consent choices