studenti
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Projekt U-Multirankt zhodnotilo viac ako 1300 univerzít. Výsledky sú pozitívne

Projekt U-Multirank, ktorý je financovaný Európskou úniou,  zverejnil svoje tretie a najväčšie globálne hodnotenie, v ktorom pomáha študentom, učiteľom a zamestnávateľom, aby mohli správne rozhodnúť o vysokých školách z viac ako 90 krajín.

U-Multirank je prvý globálny spôsob hodnotenia, ktorý ľuďom umožňuje porovnať univerzity v súlade s rôznymi možnosťami kritérií, ako sú napríklad: výsledky výskumov, výučba a vzdelávanie, prenos poznatkov do praxe, medzinárodná orientácia a regionálne zapojenie.

Tohtoročný rebríček ukazuje, že európske univerzity vedú v regionálnom dosahu na svete, no stále majú čo zlepšovať. To bolo hlavnou témou nedávnej konzultácie Komisie o modernizácii vysokoškolského vzdelávania. Iba pätina z viac ako 1400 respondentov sa domnieva, že univerzity zohrávajú významnú úlohu v národnej alebo regionálnej inovácii, zatiaľ čo tri štvrtiny opýtaných podporovali väčšiu spoluprácu na úrovni EÚ v tejto oblasti.

Viac..  Komisia zavádza plány na získanie európskeho diplomu

Projekt je financovaný z programu EÚ Erasmus a iných programov, ktoré umožňujú viac ako štyrom miliónom mladých Európanov študovať, pracovať, cestovať a robiť dobrovoľníkov v iných krajinách v rokoch 2014 až 2020.

O oma

Consent choices