Kiska podpíše v New Yorku klimatickú dohodu

Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska uskutoční v dňoch 20. až 22. apríla pracovnú cestu do New Yorku. Na základe pozvania generálneho tajomníka OSN Pan Ki-muna sa zúčastní na slávnostnom podpise Parížskej klimatickej dohody a v mene Slovenskej republiky ju podpíše.

Prezident Andrej Kiska sa zároveň na pozvanie predsedu Valného zhromaždenia OSN Mogensa Lykketofta zúčastní na podujatí OSN k implementácii globálnych trvalo udržateľných cieľov, tzv. Agendy 2030.

V delegácii prezidenta SR bude minister životného prostredia SR László Solymos.

Parížska klimatická dohoda je nová medzinárodná dohoda o opatreniach proti zmene klímy a predstavuje historický pokrok v rokovaniach v procese prechodu ľudstva k nízko uhlíkovému rozvoju.

Podpisom Parížskej dohody, ako aj vo svojich vystúpeniach potvrdí prezident záväzok Slovenska naplniť úlohy vyplývajúce z dosiahnutej globálnej klimatickej dohody a z Agendy 2030 v záujme udržateľného rozvoja našej planéty a jej zachovania pre budúce generácie.

Viac..  Výbor ministrov Rady Európy odobril kandidátov na post generálneho tajomníka

Počas pobytu prezidenta Kisku v New Yorku sa predpokladá uskutočnenie stretnutí s najvyššími predstaviteľmi OSN a hlavami štátov iných krajín.

O dac

Odporúčame pozrieť

Slovensko

Členstvo v Únii prinieslo Slovensku tisícky projektov a investícií vo výške 30 miliárd eur

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár v utorok otvoril sériu podujatí, …

Consent choices