Stefanec
Europoslanec Ivan Štefanec. PHOTO: Kancelária IŠ.

Ivan Štefanec: Slovenské predsedníctvo by sa malo zaoberať aj rozvojom malého a stredného podnikania

Podľa poslanca Európskeho parlamentu Ivana Štefanca (KDH, EĽS) by sa slovenské predsedníctvo v Rade Európskej únie malo zaoberať aj podporou malého a stredného podnikania a inováciám v tejto oblasti.

Malé a stredné podniky tvoria chrbtovú kosť slovenskej aj európskej ekonomiky. Od ich rozvoja a prosperity závisí, či bude v budúcnosti prosperovať aj naša ekonomika. V rámci priorít hospodársky rast a jednotný digitálny trh by sme mali hovoriť aj o tom, aké výzvy a riziká malých a stredných podnikateľov v najbližšom období čakajú. Digitalizácia ekonomiky síce uľahčí cezhraničný obchod, no zároveň absentuje program školení a podpory živnostníkov a malých podnikateľov, ktorý tak môžu mať konkurenčnú nevýhodu oproti veľkým firmám. Plány na oživenie európskeho priemyslu a hospodárskeho rastu zas nemôže byť založený len na veľkých projektoch, ale v najvyššej možnej miere na ňom musia participovať aj malé a stredné podniky.“

Podľa Štefanca je predovšetkým úlohou národných vlád, aby vytvárali vo svojich krajinách také podnikateľské prostredie, z ktorého budú profitovať všetci.

Viac..  Právo na opravu: jednoduchšie opravy ako lákavejšia možnosť pre spotrebiteľov

O dac

Odporúčame pozrieť

europsky parlament

Europoslanci žiadajú ráznu reakciu v rámci boja proti ruskému zasahovaniu

Európsky parlament vyzýva politické vedenie v EÚ a členské štáty, aby urýchlene a rázne bojovali …

Consent choices