EYE
PHOTO: © European Union - EP.

Európske podujatie pre mládež už tento piatok a sobotu

Tento piatok a sobotu sa bude v Štrasburgu konať Európske podujatie pre mládež (EYE 2016). Zúčastní sa ho okolo 7500 mladých ľudí z celej Európy, ktorí tu budú diskutovať o budúcnosti Európy. Ak vás zaujímajú témy blízke mládeži, virtuálne sa k nim môžete pripojiť i vy a podeliť sa tak s nimi aj o vaše názory. Podujatie slávnostne otvoria podpredsedníčky Parlamentu Mairead McGuinness a Sylvie Guillaume.

Súčasťou podujatia, ktorého tohtoročné heslo znie „Spoločne môžeme priniesť zmenu“, je viac ako 150 rozličných aktivít, počas ktorých budú mať mladí ľudia možnosť predstaviť svoje nápady pre budúcnosť Európy a diskutovať o nich spoločne s poslancami i ďalšími politikmi.

EYE 2016 sa bude konať s sídle Európskeho parlamentu v Štrasburgu. Zúčastní sa ho 7500 mladých ľudí z 39 krajín, ktorých priemerný vek je 21 rokov.

Do debaty sa môžete zapojiť i vy, svoje príspevky na sociálnych sieťach nezabudnite označiť hashtagmi #EYE2016 alebo #EYEtv. Sály, kde budú prebiehať diskusie, sú vybavené veľkými obrazovkami, na ktorých sa budú v reálnom čase zobrazovať všetky tweety a facebookové posty s týmito hashtagmi. A tie najzaujímavejšie otázky z webu budú zahrnuté do diskusií. Najlepšie nápady, ktorí vzídu počas dvojdňového podujatia, zhrnieme do záverečnej správy, ktorú neskôr odovzdáme poslancom pre ich inšpiráciu.

Viac..  M. Beňová: Musíme chrániť deti pred sexuálnym zneužívaním na internete

EYE 2016 sa bude tento rok odvíjať okolo týchto piatich tém:

  • Vojna a mier: vyhliadky na mierovú planétu
  • Apatia alebo participácia: plán živej demokracie
  • Vylúčenie alebo zaradenie: ako bojovať proti nezamestnanosti mladých ľudí
  • Stagnácia alebo inovácie: svet práce v budúcnosti
  • Zlyhanie alebo úspech: nové cesty k udržateľnej Európe

Jeho súčasťou budú rozličné workhopy, debaty, hry a taktiež aj hudobné prestavenie v rámci YO!Festu. Pozvanie na EYE2016 prijali aj nositeľ Sacharovovej ceny 2014 Denis Mukwege, Ensaf Haidar, manželka minuloročného nositeľa Raida Badawiho, komisárka pre zamestnanosť Marianne Thyssen a talianska astronautka Samantha Cristoforetti.

O dac

Odporúčame pozrieť

Európsky parlament

Odhalenie špiónky aj podpora 50 miliárd eur. Europarlament zhodnotil dva roky vojny

Už sú to dva roky od agresívneho napadnutia Ukrajiny Ruskom. Toto dvojročné obdobie bilancoval už …

Consent choices