EP: Musíme počúvať, čo o budúcnosti hovoria mladí ľudia

Budova EP v Štrasburgu praskala minulý víkend vo švíkoch. Konalo sa tu totiž Európske podujatie pre mládež, na ktoré sa prihlásilo okolo 7500 mladých ľudí z celej Európy. Mali tu možnosť diskutovať nielen s europoslancami ale aj s predstaviteľmi podnikateľského prostredia či občianskej spoločnosti. EP im tak chcel dať možnosť, aby vyjadrili svoje názory na pálčivé problémy súčasnosti a nápady, ako ich riešiť. Chcete vidieť, ako to v Štrasburgu vyzeralo?

Európske podujatie pre mládež (EYE 2016) v piatok 20. mája slávnostne otvorili podpredsedovia Parlamentu Mairead McGuiness, Sylvie Guillaume, Rainer Wieland a Ulrike Lunacek. „Vaše nápady budú inšpiráciou pre poslancov Európskeho parlamentu. Musíme počúvať, čo o budúcnosti hovoria mladí ľudia,“ povedala účastníkom Sylvie Guillaume.

EYE 2016 sa zúčastnilo okolo 7500 mladých ľudí vo veku 16-30 rokov z 39 krajín Európy. No mnohí ho sledovali na sociálnych sieťach. Hashtagy #EYE2016 a #EYEtv boli počas podujatia použité až 26 tisíc krát.

Viac..  Komisia zavádza plány na získanie európskeho diplomu

Jeho súčasťou boli diskusie na rozličné témy – od klimatických zmien cez udržateľný rozvoj a nezamestnanosť mladých až po náboženský extrémizmus. Pre mladých účastníkov boli pripravené aj predstavenia a koncerty. Tie najlepšie nápady budú zozbierané do záverečnej správy, ktorá bude neskôr odovzdaná poslancom.

O dac

Odporúčame pozrieť

Európsky parlament

Odhalenie špiónky aj podpora 50 miliárd eur. Europarlament zhodnotil dva roky vojny

Už sú to dva roky od agresívneho napadnutia Ukrajiny Ruskom. Toto dvojročné obdobie bilancoval už …

Consent choices