Euro 2016: Čo od neho očakávajú poslanci Európskeho parlamentu?

„Nemecko vyhralo v roku 1980 s trénerom Juppom Derwallom,“ spomenul si predseda Parlamentu Martin Schulz. O svoje najmilšie spomienky, tipy na víťaza i o to, ako a s kým budú Euro 2016 sledovať, sa podeli i ďalší poslanci.

„Pamätám si na Antonína Panenku, vďaka ktorému vyhralo v roku 1976 Československo proti Nemecku. To bolo prekvapenie! Zápas bol 5:4 a rozhodovali penalty. Nemcovi Ulimu Ernstovi sa vtedy nepodarilo streliť gól, čo znamenalo výhru pre Československo,“ hovorí belgický sociálny demokrat Marc Tarabella.

Antonín Panenka bol nakoniec v Parlamente prítomný nielen v spomienkach, ale i osobne. V utorok 7. júna prišiel počas plenárneho zasadnutia do Štrasburgu na otvorenie výstavy s názvom Zlatá lopta – Josef Masopust a fair play. Výstava vznikla z iniciatívy českej poslankyne zo skupiny EĽS Michaely Šojdrovej a priblížila odkaz legendárneho futbalistu a najlepšieho hráča Európy v roku 1962.

Ďalšia česká poslankyňa, Martina Dlabajová zo skupiny ALDE, si od Antonína Panenku dokonca nechala jednu loptu podpísať.

Viac..  Komisia zaregistruje iniciatívu občanov „Môj hlas, moja voľba: za bezpečnú a dostupnú interrupciu"

O svoje spomienky, tipy a plány spojené s majstrovstvami Európy sa podelil aj španielsky ľudovec Santiago Fisas Ayxelà. „V Španielsku teraz prebieha predvolebná kampaň, ktorá ma veľmi zamestnáva, tak budem na majstrovská pozerať asi len v televízii,“ hovorí.

„Budem s celou rodinou v Lindau na juhu Nemecka. Mám dve sestry a dvoch bratov a budeme futbal pozerať všetci spolu, bude to zábava,“ prezradil nám predseda Parlamentu Martin Schulz, kde bude v nedeľu pozerať prvý zápas nemeckého tímu s Ukrajinou.

O dac

Odporúčame pozrieť

Nemecko

Nemecká priemyselná a obchodná komora vyzvala na dokončenie dohody EÚ – Mercosur

Nemecká priemyselná a obchodná komora (DIHK) vyzýva na dokončenie dohody o voľnom obchode medzi Európskou …

Consent choices