Ivan Stefanec
Europoslanec Ivan Štefanec. PHOTO: European Union- EP.

Ivan Štefanec: Na daňové úniky sa premiéra budeme pýtať aj v Európskom parlamente

Slovenský europoslanec Ivan Štefanec (KDH, EĽS)  upozorňuje, že kauza daňových únikov, ktorá je spájaná s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom a premiérom Robertom Ficom rezonuje aj na pôde Európskeho parlamentu. Viacerí poslanci a predsedovia politických frakcií sa, podľa neho, na jej podrobnosti plánujú spýtať priamo Roberta Fica počas predstavovania priorít slovenského predsedníctva v pléne Európskeho parlamentu.

„Jednou z hlavných priorít slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie bude aj boj proti daňovým únikom. Ak budú túto agendu predstavovať ľudia, z ktorých jeden býva v byte človeka podozrivého z rozsiahleho daňového podvodu a druhý tento podvod pravdepodobne kryl, vrhne to tieň podozrenia a nedôvery na naše návrhy a aktivity. Mrzí ma, že práca stoviek ľudí, ktorí nás na predsedníctvo zodpovedne pripravili bude takto znehodnotená, ale Robert Fico bude musieť svoje majetkové pomery a vzťahy dôveryhodne vysvetliť a doložiť. Podľa mojich informácií sa ho na to chystajú priamo spýtať aj viacerí europoslanci a predsedovia politických frakcií.“

Robert Fico ako premiér predsedajúcej krajiny by mal v pléne Európskeho parlamentu vystúpiť a predstaviť priority slovenského predsedníctva na jeho júlovom zasadnutí.

Viac..  Ivan Štefanec: Smrť Slováka si žiada spravodlivé vyriešenie prípadu

O dac

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Financie pre poľnohospodárstvo musia končiť na účtoch poľnohospodárov

Európska ľudová strana pokračuje v dialógu o európskom poľnohospodárstve a Európskej farmárskej dohode v Taliansku …

Consent choices