Kotlebova strana chce referendum o vystúpení Slovenska z Únie

BRATISLAVA – Ľudová strana Naše Slovensko začne zbierať podpisy na za vystúpenie Slovenska z Európskej únie. Na svojom profile na sociálnej sieti Facebook to oznámil predseda strany Marián Kotleba.

Občania Veľkej Británie sa rozhodli odmietnuť diktát Bruselu. Pochopili, že ďalšie zotrvanie v EÚ by znamenalo ich postupný zánik. Je najvyšší čas, aby tento potápajúci sa európsky Titanik opustilo aj Slovensko. Preto od pondelka začíname plniť ďalší z našich predvolebných sľubov – začíname zbierať podpisy na vyhlásenie referenda o vystúpení Slovenska z EÚ!,“ uviedol Kotleba. Zástupcovia ĽS NS ako jedinej parlamentnej strany privítali výsledok britského referenda.

Záznam na celú obrazovku 25. 6. 2016 153608.bmp

Pre platnosť referenda je podľa slovenskej ústavy potrebné, aby sa ho zúčastnila viac ako polovica oprávnených voličov. Práve na tejto podmienke stroskotali až na jednu výnimku, a to referendum o vstupe Slovenska do EÚ, všetky doterajšie ľudové hlasovania. Naposledy sa tak stalo vlani v referende o ochrane tradičnej rodiny.

Pre vypísanie referenda musia organizátori petície zozbierať na päťmiliónovom Slovensku 350 000 podpisov.

Referendum o odchode Slovenska z Únie

ĽSNS už pred marcovými parlamentnými voľbami, v ktorých prekvapivo získala až osem percent hlasov a 14 kresiel v 150-člennom parlamente, sľúbila referendum o odchode Slovenska z EÚ. Strana často hovorí o „diktáte Bruselu“ a chce tiež dosiahnuť vystúpenie Slovenska z NATO.

Viac..  EÚ ohlásila vyše sedem miliardovú pomoc pre Egypt

Väčšina obyvateľov Slovenska sa radí k zástancom členstva krajiny v Únii. Podľa posledného prieskumu verejnej mienky, ktorého výsledky agentúra Focus zverejnila pri príležitosti konania štvrtkového referenda v Británii, by sa pri podobnom plebiscite na Slovensku vyslovilo 62,1 percenta dospelých Slovákov za zotrvanie krajiny v EÚ. Opačný názor malo 22,6 percenta respondentov.

Britské referendum

V rámci štvrtkového referenda o zotrvaní v Európskej únii sa vo Veľkej Británii vyslovilo za brexit 17 410 742 voličov, možnosť zotrvania v EÚ získala 16 141 241 hlasov. Z uvedených čísel vychádza pomer 51,9 k 48,1 percenta. Účasť na referende dosiahla 72,2 percenta registrovaných voličov.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices