lajcak
PHOTO: MZVaEZ

Minister Lajčák predstavil diplomatickému zboru program predsedníctva SR v Rade EÚ

Program predsedníctva Slovenskej republiky v Rade EÚ v piatok (1.júla) predstavil zástupcom diplomatického zboru na pôde rezortu diplomacie minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák.

Na úvod konštatoval, že ide o symbolicky prvý deň nášho predsedníctva a vyjadril radosť z toho, že môže informovať o ambicióznom programe v čase, keď Únia čelí bezprecedentným výzvam. Prítomných veľvyslancov oboznámil s témami slovenského predsedníctva, ktorých cieľom je dosahovanie konkrétnych výsledkov, prekonávanie fragmentácie EÚ a zameranie sa na občana.

Zároveň podrobnejšie informoval o štyroch prioritných okruhoch, a to o Hospodársky silnej Európe, Modernom jednotnom trhu, Udržateľnej migrácii a azylovej politike a o Globálne angažovanej politike. Hlavné úlohy slovenského predsedníctva sú pripraviť podmienky pre chod predsedníctva, zamerať sa na program, ktorý môžeme ovplyvniť a pripraviť sa aj na témy, ktoré dopredu nemôžme predvídať.

Viac..  Šefčovič poprial Pellegrinimu úspešný výkon mandátu v časoch mimoriadnych výziev

M. Lajčák predstavil členom diplomatického zboru aj generálnych riaditeľov sekcií MZVaEZ SR, ktorí sú zodpovední za hlavné aktivity ministerstva počas slovenského predsedníctva: Ivetu Hricovú zo sekcie európskych záležitostí, Petra Mišíka z politickej sekcie a Milana Zachara zo Sekretariátu slovenského predsedníctva v Rade EÚ.   

O red

Odporúčame pozrieť

Lajcak

Lajčák je v hre o post veľvyslanca EÚ vo Švajčiarsku

Novým veľvyslancom EÚ vo Švajčiarsku má byť slovenský diplomat Miroslav Lajčák, v súčasnosti osobitný predstaviteľ …

Consent choices