mikolášik
Miroslav Mikolášik, europoslanec. PHOTO: European Union 2015.

Europoslanec Mikolášik: Brexit naplno odkrýva svoju pravú tvár a požiera svoje vlastné deti

LONDÝN – Predseda protieurópskej a protiimigračnej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) Nigel Farage v pondelok oznámil rezignáciu na svoju funkciu. Svoje rozhodnutie zdôvodnil tým, že dosiahol svoj životný cieľ: odchod Británie z Európskej únie. Briti sa pre takzvaný brexit vyslovili v júnovom referende väčšinou 52 percent.

Europoslanec Mikolášik: Brexit naplno odkrýva svoju pravú tvár a požiera svoje vlastné deti

„Jedna z hlavných tvári kampane Brexitu Boris Johnson sa nechce uchádzať o kreslo premiéra. Najväčší bojovník za Brexit Nigel Farage odstupuje z funkcie predsedu euroskeptickej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP), lebo odchodom z EÚ vraj dosiahol, čo chcel. Je hrôzostrašné, že deštrukcia je cieľom, pričom autori Brexitu nemajú ďalší plán a zbavujú sa zodpovednosti za ďalšie kroky! Nejestvuje žiadna konštruktívna ponuka, čo ďalej a na to doplatia zasa len britskí občania,“ hovorí slovenský europoslanec Miroslav Mikolášik.

Napriek odchodu z vedenia strany Farage podľa svojich slov naďalej podporuje stranu a chce podporiť aj ďalšie protieurópske strany a hnutia vo zvyšku európskej dvadsaťosmičky. “Nikdy som nebol a nikdy som nechcel byť kariérnym politikom,” uviedol Nigel Farage. “Mojím cieľom v politike bolo dostať Britániu z Európskej únie,” dodal. “Myslím, že je správne, aby som teraz rezignoval na post predsedu Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva,” povedal Farage.

Viac..  I. Štefanec: Minister Takáč má farmárov počúvať, nie na nich podávať trestné oznámenia

Podľa Mikolášika ale ani Slovákom nemôže byť jedno, že Veľká Británia odíde z Únie, táto deštrukcia spôsobená klamstvami môže v nasledujúcom období citeľne zasiahnuť Slovensko cez pracovné miesta v Británii, ale aj na ňu priamo napojené miesta u nás. Čakanie Británie na odchod z EÚ nikomu neprospieva a nie je to dobrá cesta. Jednoznačne treba k vystúpeniu z Únie pristúpiť skôr ako David Cameron odíde,“ hovorí pre EuropskeNoviny.sk europoslanec Miroslav Mikolášik.

Zemetrasenie po referende

Júnové referendum o zotrvaní Británie v Európskej únii spôsobilo na britskej politickej scéne doslova zemetrasenie. Po oznámení výsledkov ohlásil svoju rezignáciu premiér David Cameron.

Bývalý londýnsky starosta a jeden z hlavných predstaviteľov kampane za odchod Spojeného kráľovstva z európskeho spoločenstva Boris Johnson, ktorého mnohí považovali za možného Cameronovho nástupcu, sa ale minulý týždeň odmietol o pozíciu lídra Konzervatívnej strany uchádzať.

O red

Odporúčame pozrieť

brexit

Dôsledky brexitu sú podľa nemeckého dipolomata aj po troch rokoch citeľné

Po uplynutí troch rokov od odchodu Spojeného kráľovstva z Európskej únie (EÚ) obe strany Lamanšského …

Consent choices