mikolasik foto
Europoslanec Miroslav Mikolášik. PHOTO: Archív MM.

Mikolášik o kauze Bašternák: V čase predsedníctva nie je čas na zhovievavosť s rozkrádačmi

BRATISLAVA – Stovky demonštrantov sa v pondelok zišli na bratislavskom Námestí slobody na v poradí treťom proteste organizovanom opozíciou za odstúpenie ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Organizátori opäť rozdávali zúčastneným tričká s nápisom „Fico chráni zlodejov“, v dave sa objavili transparenty ako „Kto je klamár, Kaliňák alebo Hedviga?“, „Riešením je priama demokracia“ alebo „Banánová republika“.

Podľa opozície by mal predseda vlády Robert Fico odvolať Kaliňáka, pretože obchodoval s podnikateľom Ladislavom Bašternákom, ktorý je podozrivý zo spáchania daňových podvodov.

Zároveň od Fica požadujú, aby sa vysťahoval z bytového komplexu Bonaparte, pretože bol postavený za peniaze z daňových podvodov.

„V čase, keď Slovensko a jeho vrcholných predstaviteľov čakajú dôležité rokovania ako predsednícku krajinu EÚ, čelí minister Kaliňák odvolávaniu. Mnohí sa ozývajú, že to vraj nejde dohromady, je to hanba a Slovensko škodí samo sebe,“ upozorňuje slovenský europoslanec Miroslav Mikolášik.

Lacné nájomné

Fico má navyše podľa opozície v komplexe zvýhodnené lacné nájomné, čo považujú za úplatok.

Z tohto dôvodu na návrh SaS a OĽaNO bude v stredu parlament rokovať o vyslovení nedôvery premiérovi. Rovnako ako pred týždňom sa demonštranti presunuli aj pred komplex Bonaparte.

Viac..  Peter Pollák: Som rád, že primátor majetkoprávne vysporadúva pozemky pre využitie eurofondov, ktoré som vybavil

Podľa europoslanca Mikolášika je strašné nepochopenie celej situácie, ak si niekto myslí, že len preto, aby sme navonok vyzerali pekne, zatajíme, že tu kľúčoví predstavitelia štátu drancujú národ. „Teraz nie je čas na zhovievavosť s rozkrádačmi – a to ani vo chvíli predsedníctva! Určite nie je hanbou požadovať spravodlivosť, práve naopak – hanbou by bolo, ak by nám to začalo byť jedno,“ uzatvára Mikolášik.

O red

Odporúčame pozrieť

Slovensko

Piešťany hostia samit Vyšehradskej štvorky. Témou je zhodnotenie slovenského predsedníctva

PIEŠTANY / V Piešťanoch sa stretli ministri obrany Vyšehradskej skupiny a Stredoeurópskej obrannej spolupráce. Témou je …

Consent choices