Smolková
Europoslankyňa Monika Smolková (v strede). PHOTO: archív MS.

28 na Vašom tanieri, alebo Všetky chute Európskej únie

V stredu 22.6.2016 sa na esplanáde pred Európskym parlamentom konala akcia ,, 28 na Vašom tanieri“, ktorú organizovala radnica mestskej časti Ixelles.

Esplanáda pred Európskym parlamentom sa tak na jeden deň stala domovom pre všetkých 28 členských štátov Európskej únie. Jednotlivé stánky okrem propagačných materiálov ponúkali gastronomické špeciality a delikatesy jednotlivých štátov.

V slovenskom stánku bolo možné okúsiť rôzne druhy syra z regiónu Spišskej Novej Vsi, tokajské víno z Tokajskej oblasti, makovníky, orechovníky a škvarkovníky z Košíc. 125 kusov makovníkov,125 kusov orechovníkov a 15 kilogramov škvarkovníkov do Bruselu priviezla Monika Smolková, poslankyňa EP, ktorá sa ako jediný poslanec EP za Slovensku republiku angažovala pri príprave a organizácii tohto podujatia. Návštevníkom slovenského stánku tieto špeciality zachutili natoľko, že organizátori pri ponúkaní museli siahnuť na rezanie menších kúskov koláčikov, aby mohli uspokojiť všetkých záujemcov. Tí, ktorí sa pri slovenskom stánku zastavili, sa živo zaujímali o živote a dianí v Košiciach a Košickom regióne.

Za Slovenskú republiku sa akcie ,,28 na Vašom tanieri“ zúčastnili Košický a Žilinský kraj. Podporu a osobnú pomoc pri zabezpečovaní tejto prezentácie ponúklo Veľvyslanectvo SR v Belgicku.

Viac..  Prieskum: Pakt o zručnostiach pomohol vyškoliť 3,5 milióna pracovníkov
PHOTO: archív MS.
PHOTO: archív MS.
Smolková
PHOTO: archív MS.
Smolková
PHOTO: archív MS.

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices