Dúhová vlajka na našom veľvyslanectve je neprijateľná, odkazuje premiér Fico

Premiér Robert Fico považuje vyvesenie dúhovej vlajky na veľvyslanectve Slovenskej republiky v Budapešti za neprijateľné. Od ministerstva zahraničných vecí očakáva, „že podobným neprijateľným excesom bude predchádzať“.

„Slovenská republika je demokratická krajina, ktorá nie je viazaná na žiadnu ideológiu, náboženstvo a ani nepreferuje žiadne skupiny obyvateľov. Predseda vlády očakáva, že predstavitelia Slovenskej republiky, vrátane veľvyslancov Slovenskej republiky v zahraničí, budú tento fakt, potvrdený Ústavou Slovenskej republiky, rešpektovať,“ uvádza sa vo vyhlásení premiéra Roberta Fica.

Nie dúhovej vlajke

Protest proti vyveseniu vlajky na našom zastupiteľstve v hlavnom meste Maďarska vyjadril aj predseda Slovenskej národnej strany a zároveň predseda národnej rady Andrej Danko. Danko je rozhorčený„nad súkromnou iniciatívou veľvyslanca Slovenskej republiky v Maďarsku Rastislava Káčera, ktorý počas festivalu LGBTI v Budapešti vyvesil na budove veľvyslanectva dúhovú zástavu“.

GALÉRIA: Bratislava plná pochodov. V uliciach sa stretli Dúhový PRIDE, kotlebovci a iniciatíva Hrdí na rodinu

SNS vo vyhlásení pripomína, že veľvyslanci sú zástupcami ministerstva zahraničných vecí a akákoľvek takáto iniciatíva je pochopiteľne spájaná s oficiálnym postojom ministerstva. Predseda Slovenskej národnej strany vyzval ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka o okamžité riešenia a personálne opatrenia a stiahnutie súčasného veľvyslanca Slovenskej republiky z Maďarska, dodáva sa v dnes zverejnenej tlačovej správe SNS.

Viac..  Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Podpora tisícov ľudí

Protest proti vyveseniu dúhovej vlajky na budove slovenského veľvyslanectva v Budapešti na podporu maďarského LGBTI pochodu vyjadrili v piatok 29. júla aj občianski aktivisti a spoluorganizátori Národného pochodu za život.

Ako informoval Tomáš Kováčik, spoluorganizátor referenda o ochrane rodiny, protest vyjadrili v otvorenom liste premiérovi a ministrovi zahraničných vecí, ktorý podporilo viac ako 7 300 ľudí. Ministerstvo v odpovedi podľa Kováčika uviedlo, že budapeštianska ambasáda konala na vlastnú päsť a do budúcna budú naše zastupiteľské úrady musieť podobné kroky vopred konzultovať s ministerstvom zahraničia.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

Stanovisko podpredsedu Európskeho parlamentu Martina Hojsíka, v ktorom reaguje na vyjadrenia premiéra Roberta Fica k …

Consent choices