útok s mačetou
Reprofoto: noviny.sk

Muž s mačetou napadol dve policajtky, pri útoku údajne kričal Allahu Akbar

Muž s mačetou zranil v sobotu v belgickom meste Charleroi dve policajtky, z toho jednu vážne. Podľa svedkov pri útoku pri policajnej stanici kričal Alláhu akbar – v arabštine „Boh je veľký“. Útočníka pri zásahu policajti postrelili a odviezli vo vážnom stave do nemocnice. Tam zraneniam podľahol. Oblasť okolo policajnej stanice bola uzavretá. Belgický premiér Charles Michel odsúdil útok a uviedol, že situáciu pozorne monitorujú. Motív činu polícia vyšetruje.

Muž ozbrojený mačetou zranil v sobotu v belgickom meste Charleroi dve policajtky. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu a médiá.

Páchateľ mal podľa svedkov kričať počas útoku kričal „Alláhu akbar“, čo v arabčine znamená „Boh je najväčší“, píše na svojom webe BBC.

Napadnutým ženám pomohol tretí policajt, ktorý útočníka postrelil.

Vážne zranenia

K útoku došlo pred hlavnou policajnou stanicou v meste Charleroi, ležiacom približne 50 kilometrov južne od Bruselu. Celé okolie miesta činu následne hermeticky uzavreli.

Viac..  Eurobarometer: Súčasná geopolitická situácia zvyšuje význam európskych volieb

Podľa televízie RTBF jedna z policajtiek utrpela hlboké rezné rany v oblasti tváre, s ktorými ju previezli do nemocnice. Druhá policajtka vyviazla s ľahšími poraneniami.

Do nemocnice previezli aj postreleného útočníka, ktorý tiež utrpel vážne zranenia. Tým nakoniec v nemocnici podľahol, píše portál belgického denníka La Libre. K útoku, ktorý na Twitteri okamžite odsúdili belgický premiér Charles Michel i minister vnútra Jan Jambon, sa zatiaľ nikto neprihlásil. Motív činu polícia vyšetruje.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík o belgickom predsedníctve: Hlavnou úlohou bude zabezpečenie eurovolieb

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Belgická …

Consent choices