Korcok Zvi Vapni
Štátny tajomník I. Korčok a veľvyslanec Izraela Zvi Vapni. PHOTO: archív MZV.

Štátny tajomník Ivan Korčok rokoval s veľvyslancom Izraela o aktuálnych európskych otázkach

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a splnomocnenec vlády SR pre predsedníctvo SR v Rade Európskej únie Ivan Korčok prijal veľvyslanca Izraela Zvi Vapniho. Hlavnými témami stretnutia boli aktuálne európske otázky a ďalší rozvoj bilaterálnych vzťahov medzi Slovenskou republikou a Izraelom.

Štátny tajomník I. Korčok priblížil veľvyslancovi Vapnimu aktuálny stav príprav neformálneho stretnutia hláv štátov a vlád 27 členských krajín Európskej únie, ktorý sa v septembri uskutoční v Bratislave. Hlavným cieľom tohto stretnutia bude otvorená diskusia lídrov členských krajín o aktuálnom stave, v ktorom sa dnes Európska únia nachádza, ako aj identifikovanie oblastí spolupráce pre najbližšie obdobie.

Témou rozhovorov bol aj ďalší rozvoj bilaterálnych vzťahov medzi Slovenskou republikou a Izraelom. Štátny tajomník I. Korčok vyjadril záujem Slovenskej republiky o izraelský program Working Holiday, ktorý umožní mladým ľudom pracovať v Izraeli počas letných prázdnin. Izraelský veľvyslanec ocenil vzájomnú spoluprácu so SR, časté bilaterálne kontakty a návštevy vysokých predstaviteľov oboch štátov.

Viac..  Lajčák je v hre o post veľvyslanca EÚ vo Švajčiarsku

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices