sport
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Európsky týždeň športu 2016 sa odštartoval v Košiciach

V sobotu sa začal v celej Európe Európsky týždeň športu. Jeho oficiálne otvorenie prebehlo v Košiciach za prítomnosti európskeho komisára pre vzdelávanie, kultúru, mládež a šport Tibora Navracsicsa. Košice sú tento rok nositeľmi titulu Európske hlavné mesto športu. 

V celej Európe budú celý nasledujúci týždeň, niekde až do konca septembra, prebiehať tisíce športových podujatí pre ľudí v každom veku. Cieľom iniciatívy Európsky týždeň športu je motivovať ľudí k pravidelnému pohybu a zdravému životnému štýlu.

V nedeľu bude v Bratislave jedno z najväčších podujatí Európskeho týždňa športu na Slovensku Športujúceho mesto, ktoré sa uskutoční v Sade Janka Kráľa. Návštevníci si budú môcť vyskúšať ľubovoľný šport pod dohľadom lokálnych športových klubov a zväzov. Prezentovať sa budú tradičné aj netradičné športové disciplíny. Pripravené budú aj exhibície športov ako show dance, moderná gymnastika, rope skipping, pole dance, tanec a mnoho iných. Prídu aj známi športovci, napríklad bratia Hochschornerovci  (vodný slalom), Zuzana Rehák-Štefečeková (strelkyňa), Martin Rančík (basketbal), Richard Nagy (plávanie), Eduard Krützner st. (rugby) či František Kubík (futbal).

Viac..  Peter Pollák: Som rád, že primátor majetkoprávne vysporadúva pozemky pre využitie eurofondov, ktoré som vybavil

Novinkou je medzinárodná športová konferencia pre účastníkov zo zahraničných partnerských miest o možnostiach podpory športu z prostriedkov EÚ a o networkingu v športe.

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices