Západné médiá obvinili Junckera z alkoholizmu, šéf EK fámy vyvracia

Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker v rozhovore pre francúzsky denník Libération vyvracal špekulácie o tom, že je závislý na alkohole. Uviedol, že ľuďom sa často zdá, že je opitý, ale tak to nie je. V skutočnosti má vraj po vážnej autonehode pred 27 rokmi problémy s rovnováhou a zle chodí.

„Myslíte si, že by som bol ešte v úrade, keby som mával na raňajky koňak? vyhlásil šesťdesiatjedenročný Juncker, ktorý v minulosti opakovane zaujal svojím neformálnym vystupovaním, napríklad keď na Európskej rade vítal premiérov únijných krajín a potľapkával ich potvári, hodnotili farby na kravatách a maďarského premiéra ViktoraOrbána zdravil ako diktátora.

Juncker dnes podľa svojich slov bojuje len s únavou. „Pracujem 14,15 hodín denne, a na to som nebol zvyknutý,“ povedal.

Niekdajší luxemburský premiér tvrdí, že mu fámy o jeho alkoholizme otravujú život a spôsobujú ťažkosti aj v jeho manželstve:Už aj žena sa pýta, či jej neklamem, že nepijem doma„.

Polroka na vozíku

Juncker, ktory je náruživým fajčiarom, tvrdí, že má problémy s chôdzou a stabilitou od vážnej autonehody v roku 1989. „Ležal som tri mesiace v kóme a potom strávil šesť mesiacov na vozíku,“vykreslil. Dodal, že mu robí ťažkosti ľavá noha, Preto sa musí pri chôdzi po schodoch pridržiavať zábradlím.

Viac..  Eurokomisia pozitívne zhodnotila Plán pre Ukrajinu, umožní to miliardové platby

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices