Richard Sulík: Žiadame vládu, aby zamietla nomináciu Radoslava Procházku

 

Všeobecný súd Európskej únie v Luxemburgu nie je trafika, ale vážená inštitúcia. Na trafiku sa ju snaží prebudovať Súdna rada, ktorá odporučila do funkcie sudcu tohto súdu bývalého predsedu strany Sieť Radoslava Procházku.

„Ak toto poľutovaniahodné dielo dokoná vláda Slovenskej republiky, medzinárodná blamáž bude na svete. Poslanec Radoslav Procházka nemá totiž predpoklady riešiť spory na medzinárodnej úrovni, pretože nezvládol ani tie domáce vo vlastnej strane, vo vzťahu k voličom a v konečnom dôsledku i vo vzťahu k sebe. Radoslav Procházka má sklony klamať, podvádzať a získavať zdroje na financovanie svojich politických aktivít obskúrnym spôsobom,“ uvádza predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík.

Jeho nateraz posledným a mimoriadne závažným prešľapom je podpora ministra vnútra Roberta Kaliňáka a premiéra Roberta Fica v kauze Bašternák. „Človek s takýmito vlažným prístupom k morálke nemôže byť sudcom, pretože by sa tým dehonestoval nielen sudcovský stav, ale v očiach verejnosti aj atribúty spravodlivosti, medzi ktoré nesporne patria morálne bezúhonní sudcovia. Dôrazne preto žiadame vládu Slovenskej republiky, aby Radoslava Procházku do funkcie sudcu Všeobecného súdu v Luxemburgu nenavrhla a nešírila tak o sebe do sveta zvesť, že stratila súdnosť,“ hovorí poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre spravodlivosť Alojz Baránik.

Viac..  Do eurovolieb ide 308 kandidátov cez 23 strán a jednu koalíciu, žreb určil ich čísla

Ak má Radoslav Procházka plné zuby politiky, čo sa vzhľadom k jeho situácii dá pochopiť, odporúčame mu vzdať sa poslaneckého mandátu a venovať sa inej činnosti.

Text je uverejnený v plnom znení tlačového oddelenia SaS, bez redakčnej úpravy.

O dac

Odporúčame pozrieť

SaS povedie do eurovolieb Sulík, nasledujú Jurzyca a Marcinková

Kandidátnu listinu strany SaS do eurovolieb povedie jej súčasný predseda Richard Sulík. Na druhom mieste …

Consent choices