eshop
PHOTO: MastersGate.

Ako mať úspešný e-shop na Slovensku a v Čechách? Súťaž MastersGate vzdeláva a inovuje

MastersGate je súťaž pre začínajúcich aj skúsených podnikateľov, ktorí predávajú svoje výrobky a služby prostredníctvom internetových obchodov a chcú svojim klientom ponúkať ešte lepšie služby.

Ak vlastníte e-shop, možno ste minulý rok zachytili správy o Eshop Akcelerátore. Práve táto úspešná súťaž pokračuje aj v roku 2016 pod novým názvom a chystá niekoľko zmien:

  1. Súťaž rozšírila svoje pole pôsobnosti o ďalšiu krajinu, konkrétne o našich západných susedov. Aj českí podnikatelia tak získajú možnosť rozšíriť si obzory, nehovoriac o silnej mediálnej podpore. V budúcnosti plánujú organizátori expandovať so súťažou aj do ďalších európskych krajín.
  2. Eshop Akcelerátor sa premenoval na “svetovejší” MastersGate a súťaž dostala nové logo.
  3. Finalistov a víťazov akcie budú čakať 3 praktické workshopy a aj počas samotného priebehu súťaže sa budú konať rôzne vzdelávacie sprievodné podujatia.
  4. Ukončenie súťaže sa nebude konať v komornom duchu ako minulý rok. Finále MastersGate bude mať podobu konferencie, na ktorej sa očakáva účasť 150-200 delegátov z oblasti e-commerce. Organizátori očakávajú, že vzdelávacia konferencia s mediálnou podporou prinesie účastníkom súťaže množstvo nových nápadov a kontaktov.

Prvý ročník, do ktorého sa prihlásila vyše stovka súťažiacich, dopadol nad očakávania dobre. Víťazi troch kategórií súťaže (Silný príbeh, Skokan, E-shopy pripravené na export) získali hodnotné ceny v podobe auditu, konzultácií a mentoringu od odborníkov a množstvo dobrých rád z podnikateľskej praxe. Bonusom pre víťazné e-shopy boli výhody a podpora od vyše 20 firemných a mediálnych partnerov projektu.

Takto sa napríklad o prínose súťaže pre svoje podnikanie vyjadril Martin Mrva, marketingový manažér online obchodu Dedoles, ktorý zvíťazil v kategórii E-shopy pripravené na export:

Viac..  L. Miko: Slovensko naplno nevyužíva potenciál, ktorý mu EÚ ponúka

“Eshop Akcelerátor nám pomohol práve v tom momente, keď sme to potrebovali najviac. Za najhodnotnejšie považujeme konzultácie s odborníkmi v ui42, ktorí nám vždy vedeli poskytnúť kvalifikovanú pomoc a taktiež výhodnejšie podmienky od Zásielkovne. Vďaka Eshop Akcelerátoru sme dokázali posilniť pozíciu na domácom slovensko-českom trhu, no taktiež efektívne expandovať do Rakúska, Maďarska a Nemecka, ktoré v súčasnosti tvoria viac ako 50% nášho obratu.”

Na kick-off eventy, ktoré budú prebiehať v Bratislave, Košiciach, Žiline, Prahe a v Brne od septembra do novembra 2016, sa dá prihlásiť už dnes. Už druhé podujatie MastersGate: Kick-off Košice sa bude konať 29. septembra v miestnom coworkingovom centre.

O red

Odporúčame pozrieť

online nakupovanie

Podvodných e-shopov na internete pribúda. Ako sa nenechať oklamať?

BRATISLAVA / Podvodov na internete stále pribúda. Na vlastnej koži to pocítili desiatky ľudí, ktorí nakupovali …

Consent choices