Projekt SLOV:motion v Bruseli: Predstavia sa slovenskí umelci

BRATISLAVA / Pri príležitosti nášho predsedníctva v Rade Európskej únie sa v rámci štvordňového programu v bruselskom kultúrnom centre predstavia slovenskí umelci. Odprezentujú našu krajinu formou tanca, divadla, výstav, prednášok a diskusie.

Od 29. septembra do 2. októbra sa na javisku v bruselskom kultúrnom centre budú striedať slovenskí tanečníci, premietať sa budú slovenské tanečné filmy, čítať sa budú slovenské dramatické texty a program vyvrcholí pohybovou inštaláciou uznávaného tvorcu Jozefa Fručeka.

Osobitné dielo tohto choreografa a tanečníka charakterizuje skúmanie možností tela a prekračovanie vlastných fyzických a tanečných limitov. Fyzická inštalácia 30 brvien a ich dekonštrukcia už zaujala mnohých v rámci celej Európy.

„Projekt SLOV:motion, ktorý pripravil Divadelný ústav, je ako celok veľmi zaujímavý a príťažlivý,“ konštatuje minister kultúry Marek Maďarič.

Viac..  Martin Hojsík: Potrebujeme zabezpečiť, aby v celej EÚ mali občania prístup k slobodným médiám

Tanečníci ale nezostanú len na javisku. S publikom komunikujú. Tancom vyjadrujú riadený a spontánny pohyb.

„Brusel je Mekka tanca. Je tam najprestížnejšia tanečná univerezita. Aj preto sme vsadili na tanec,“ prezrádza riaditeľka Divadelného ústavu Vladislava Fekete.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Európski odborári prídu do Bruselu protestovať proti úspornému programu EÚ

Tisíce pracovníkov z celej Európy vrátane Slovenska prídu v utorok (12. 12.) na protestný pochod …

Consent choices