benová
Europoslankyňa Monika Beňová. PHOTO: European Union- EP.

Monika Beňová: Opätovné spriemyselňovanie Európy musí znamenať aj lepšiu ochranu pracovníkov

Poslanci Európskeho parlamentu (EP)  budú dnes popoludní hlasovať o návrhu uznesenia podporujúceho urýchlenie opätovného spriemyselňovania Európy. Cieľom je zlepšenie prevádzkových podmienok pre podniky, ako aj efektívnejšie využívanie existujúcich finančných nástrojov v tejto oblasti.

Spriemyselňovanie je nevyhnutné z hľadiska podpory konkurencieschopnosti európskeho hospodárstva. Potrebujeme jednoznačnú dlhodobú víziu reindustrializácie. Musí zohľadňovať finančné a legislatívne faktory, ale napríklad aj vplyvy súvisiace s dopadmi globalizácie,“ uviedla europoslankyňa Monika Flašíková Beňová.

Podpora obnovy a rozširovania výrobnej základne je pritom jednou z najdôležitejších výziev z hľadiska podpory zamestnanosti v prebiehajúcom legislatívnom období. Musí to však ísť ruka v ruke s dodržiavaním práv a zlepšovaním postavenia pracovníkov v jednotlivých priemyselných odvetviach,“ zdôraznila poslankyňa.

Nevyhnutná je taktiež patričná ochrana záujmov európskych výrobcov.Ide o výzvu súvisiacu s prehlbujúcou sa globalizáciou svetovej ekonomiky. Európsky výrobcovia sú totiž nútení dodržiavať oveľa prísnejšie regulácie súvisiace napríklad s ochranou životného prostredia. Na to treba dôsledne prihliadať pri tvorbe regulácií pre mimoeurópske spoločnosti snažiace sa presadiť na tunajšom trhu,“ uzavrela Monika Flašíková Beňová.

Viac..  Zníženie znečistenia z priemyslu a veľkých chovov hospodárskych zvierat

O dac

Odporúčame pozrieť

zvierata, kura, nosnice

Zníženie znečistenia z priemyslu a veľkých chovov hospodárskych zvierat

Nové pravidlá znížia škodlivé emisie z priemyselných zariadení a veľkých chovov ošípaných a hydiny s …

Consent choices