Únia chce zabrániť vzniku „stratenej generácie“. Státisíce sýrskych detí sa dostane k vzdelaniu

Finančné prostriedky Európskej únie v spolupráci s organizáciou UNICEF sa začiatkom nového školského roka sústreďujú na ochranu stá tisícov detí, ktoré utiekli z konfliktnej zóny v Sýrii. Okrem toho sú tieto finančné prostriedky určené aj na ich vzdelanie.

Prostredníctvom regionálneho trustového fondu EÚ sa UNICEFu uvoľnilo 90 miliónov eur pre deti nachádzajúce sa v Jordánsku, v Libanone a v Turecku. Deťom v hostiteľských komunitách tak bude zabezpečený prístup k vzdelaniu a k základným potrebám.

Anthony Lake, výkonný riaditeľ UNICEFu povedal: Európske fondy ponúkajú životnú možnosť pre deti a mladých, ktoré by sa inak mohli stať stratenou generáciou. Musíme do nich investovať teraz, aby sa z nich mohli stať doktori, učitelia či právnici. Pri budovaní lepšej budúcnosti sú pre túto oblasť veľmi dôležité.“

V súčasnosti sa pomoc dostala k viac ako 116 tisícom detí a ďalších 248 tisíc detí dostane do konca roka 2017 rôznu formu pomoci. S touto podporou sme schopní riešiť situáciu detí a mládeže zo Sýrie rýchlo a flexibilne. Finančný príspevok pomôže zabrániť vzniku „stratenej generácie“ a negatívnym dopadom pre celý región,“ povedal komisár pre európsku susedskú politiku Johannes Hahn.

Viac..  Miriam Lexmann: Dodnes nevieme aký vplyv na človeka majú GMO rastliny

O vik

Odporúčame pozrieť

Hahn

Európska komisia predložila návrh 1,85 biliónového plánu hospodárskej obnovy EÚ

Európska komisia predložila návrh veľkého plánu obnovy. Aby sa zabezpečilo, že obnova bude rovnomerná, inkluzívna a spravodlivá …

Consent choices