Zaborska
Europoslankyňa Anna Záborská. PHOTO: redakcia/red.

Najvplyvnejšou slovenskou europoslankyňou je Anna Záborská

Najvplyvnejšou slovenskou europoslankyňou je Anna Záborská. Potvrdila to analýza, ktorú zverejnila nezávislá organizácia VoteWatch Europe. Z 13 slovenských europoslancov sa v prvej trojke umiestnili ešte Vladimír Maňka a Eduard Kukan.

„Vplyv je len iné slovo pre schopnosť presvedčiť kolegov o vašom pohľade na problém. To sa podarí len vtedy, ak tvrdo pracujete a dokážete nielen hovoriť, ale aj počúvať druhých,“ komentovala výsledok Anna Záborská.

Metodológia VoteWatch Europe zohľadňuje funkcie, ktoré poslanec zastáva, prácu na správach v pozícii spravodajcu alebo tieňového spravodajcu, ale aj účasť na hlasovaniach, podané pozmeňovacie návrhy a ďalšie aspekty poslaneckej práce. Počet pridelených bodov odráža dôležitosť každej aktivity a jej váhu v politickom rozhodovaní Európskeho parlamentu. Absolútne prvenstvo patrí predsedovi Európskeho parlamentu Martinovi Schultzovi, za ktorým tesne nasledujú šéfovia najsilnejších politických skupín ľudovcov (EĽS) a socialistov (S&D) Manfred Weber a Gianni Pittella.

Viac..  Krajiny EÚ sa dohodli na prísnejších pravidlách pre dovoz ukrajinských výrobkov

O dac

Odporúčame pozrieť

Zaborska

Buďte s nami pri eurovoľbách, staňte sa členom okrskovej komisie za Kresťanskú úniu

Už 8. júna 2024 nás čakajú voľby do Európskeho parlamentu. Ak máte záujem o členstvo v okrskovej komisii za …

Consent choices