Lajčák
Minister Miroslav Lajčák a japonská delegácia Keidanren počas prijatia. PHOTO: Archív MZV.

Lajčák: Japonskí investori majú pretrvávajúci záujem o Slovensko

Minister  zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák prijal v Bratislave delegáciu japonského združenia Keidanren, ktorá je momentálne na návšteve Slovenska. Ide o najvplyvnejšiu podnikateľskú federáciu v Japonsku, ktorá združuje zástupcov najsilnejších a najvýznamnejších japonských firiem.

„Japonsko je pre Slovensko dôležitý hospodársky partner a my využívame všetky možnosti na rozvinutie politického dialógu a ekonomických vzťahov s Japonskom,“ konštatoval minister M. Lajčák a pripomenul, že japonské spoločnosti boli medzi prvými a najspoľahlivejšími zahraničnými investormi na Slovensku. V súčasnosti pôsobí v SR približne 50 japonských firiem, ktoré vytvárajú do 10 000 pracovných miest.

„Táto návšteva potvrdzuje pretrvávajúci záujem japonských investorov o Slovensko. Naším cieľom je prehlbovať spoluprácu najmä v oblasti technologicky vyspelých produktov, ako aj v oblasti výskumu a inovácií. V súčasnosti  vidíme konkrétny potenciál v oblasti automobilového priemyslu, elektroniky a obnoviteľnej energie,“ povedal minister M. Lajčák a vyzdvihol aktivity združenia Keidanren, keďže majú veľký význam pre rozvoj hospodárskej spolupráce medzi Slovenskom a Japonskom.

Viac..  Panetta: V ECB panuje čoraz väčšia zhoda v otázke zníženia úrokov

Misia Keidanren na Slovensku zahŕňa predstaviteľov 19 popredných japonských spoločností. Minister M. Lajčák s nimi diskutoval aj o slovenskom predsedníctve v Rade Európskej únie, o rokovaniach o zmluve o voľnom obchode medzi Japonskom a EÚ, ale odpovedal aj na otázky členov delegácie o Brexite a hľadaní novej vízie pre EÚ.

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices