blava
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Ďalší samit v Bratislave: Pripravte sa na dopravné obmedzenia

BRATISLAVA / Od piatku do nedele bude v Bratislave ďalší samit. Bratislavská polícia varuje pred dopravnými obmedzeniami, ktoré súvisia s Tatra samitom v dňoch od 28. októbra do 30. októbra.

V uvedených dňoch môže dôjsť k čiastočným dopravným obmedzeniam pri presune delegácií z letiska M. R. Štefánika a hraničného prechodu Jarovce – Kitsse k miestu ubytovania a rokovania delegácií (hotel River Park), resp. pri presune z centra mesta na letisko a hraničný prechod, ďalej dňa 28.10.2016 vo večerných hodinách na MZVaEZ SR (Pražská ul.) a dňa 29.10.2016 v popoludňajších a večerných hodinách z hotela River Park do Reduty a späť.

V sobotu, 29. októbra v čase od tretej do desiatej bude dopravné obmedzenie v rámci ktorého nebude možný vjazd na Mostovú ulicu z Vajanského a Rázusovho nábrežia. Vjazd k hotelu Carlton bude pre hostí umožnený z Jesenského a Gorkého ulice.V tomto čase bude aj výluka električkovej premávky z Mostovej ul.

Usmerňovanie a reguláciu dopravy budú zabezpečovať hliadky dopravnej polície podľa vzniknutej dopravno-bezpečnostnej situácie.

Osobnosti európskej politiky a ekonomiky

Tatra samit je ďalšie podujatie slovenského predsedníctva v Rade EÚ. Do Bratislavy prídu osobnosti európskej politiky a ekonomiky. Hovoriť budú o vytvorení efektívnej stratégie na riešenie migračnej krízy, reforme ekonomiky a menovej politiky EÚ v súvislosti s dlhovou a menovou krízou, nastavení nových vzťahov medzi Európskou úniou a Spojeným kráľovstvom, posilnení bezpečnosti EÚ či rozširovaní Únie o balkánske krajiny.

Viac..  Europarlament prijal plán na ochranu trhu EÚ s energiou pred manipuláciou

Konferencia tento rok privíta ministrov financií z piatich európskych krajín. Účasť potvrdil nemecký minister financií Wolfgang Schäuble, taliansky minister hospodárstva a financií Pier Carlo Padoan, slovinský minister financií Dušan Mramor, ich španielsky kolega Michel Sapin a minister z Írska Michael Noonan.

Pridá sa k nim aj európsky komisár pre hospodárske a menové záležitosti, dane a colnú úniu Pierre Moscovici. Do Bratislavy prídu aj piati eurokomisári, viacerí ministri pre energetiku, šéfovia diplomacií z balkánskych i európskych krajín ako aj predstavitelia obchodného sektora a občianskej spoločnosti.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices